UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2018-12-12 19:37

Hullámvölgy? Dehogy!

Két vereség után ismét győzött a Kosárlabda Akadémia Pécs, amely ezúttal az éllovas Vasas Akadémiát páholta el hazai pályán 82–70-re a fiú juniorbajnokságban, így bizonyította: joggal tartják esélyesnek a bajnoki címre.

M. Sz. utanpotlassport.hu Hullámvölgyben a Kosárlabda Akadémia Pécs? Merülhetett fel sokakban a kérdés, hiszen a pécsiek a remek szezonkezdet után az előző két párharcukat is elveszítették. Előbb a címvédő Alba Fehérvár ellen, majd az nem kis meglepetésre az AKMÉ Körmendi Törpördögök ellen is alulmaradtak. Szerdán a Vasas Akadémiával találkoztak, amely meglehetősen magabiztosan menetel, és megérdemelten vezeti a tabellát. A pasarétiek tizenegy győzelemmel és egy vereséggel álltak a rangadót megelőzően, míg a pécsiek nyolc‒hármas mérleggel a harmadik helyen.

A 17 éves szerb Vanja Vukas 25 pontot dobott a Vasas Akadémiának Forrás: MKOSZ
A 17 éves szerb Vanja Vukas 25 pontot dobott a Vasas Akadémiának Forrás: MKOSZ
A hazai pécsiek kezdték jobban a találkozót, az előnyt korán magukhoz ragadva. Lendületük nem hagyott alább, így előnyüket 12 pontra növelték, így fel volt adva a lecke a piros-kékek számára a 29‒17-es első negyed után. A félidőre valamelyest sikerült felzárkózniuk a fővárosiaknak, és a különbséget „mindössze” kilencre csökkenteni, ám a fordulás után ismét a Pécs uralta a meccset. A végjátéknak tízpontos differenciával vágtak neki a csapatok, amiből nem sikerült lecsípniük a vendégeknek, sőt a hazaiak visszaállították a tizenkét pontos különbséget, és 82‒70-re megnyerték a rangadót. A 17 éves Váits Olivér huszonkettő, míg a szerb Vanja Vukas huszonhat egységet dobott, ők ketten kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A túloldalon Radics Gerzson jutott húsz fölé, ő huszonötöt szórt.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG Kosárlabda Akadémia Pécs‒Vasas Akadémia 82‒70 Pontszerzők: Bálint 1 pont, Váits 22, Dervalics 4, Fekete 7, Balaskó 6, Vukas 26, Herger 2, Scherer 14 illetve Szopkó 2, Jenei 5, Radics 25, Gászner 12, Kiss 11, Meződi 12, Bartha 3

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.