UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2018-12-30 08:33

Cél a címvédés!

December közepén véget ért az utánpótláskorú vízilabdázók bajnokságainak őszi szezonja. Az ifjúsági korosztály küzdelmeinek élén két együttes, a BVSC-Zugló és az UVSE várja pontazonossággal a tavaszi folytatást. Ezúttal a címvédő zuglóiak vezetőedzője, Kemény Kristóf mondta el észrevételeit.

UP-info Az ifjúsági vízilabdázók országos bajnokságában legutóbb a BVSC-Zugló tudott diadalmaskodni, mindezt tizenöt év után tette meg újra. A címvédő vasutasok a folytatásban is jól játszottak. Az őszi szezon végeztével a vezetőedző, Kemény Kristóf mondta el véleményét az eredményekről, az erőviszonyokról és az együttesről.

Az élről várja a tavaszi folytatást a Kemény Kristóf vezette címvédő BVSC-Zugló gárdája a fiú ifjúsági bajnokságban Forrás: M4 Sport
Az élről várja a tavaszi folytatást a Kemény Kristóf vezette címvédő BVSC-Zugló gárdája a fiú ifjúsági bajnokságban Forrás: M4 Sport
„A tavalyi bajnoki arany komoly lendületet adott az egész csapatnak az idei szezonhoz, ami már a nyári felkészülés alatt mutatott motiváción is meglátszott. Egy új módszernek köszönhetően talán még a tavalyinál is keményebbek az edzések, de a gárda hozzáállása ezen a téren inkább csak még elszántabb lett, mintsem visszaesett volna. Többek között ennek volt köszönhető, hogy az őszi menetelesünk viszonylag jól sikerült, hiszen egészen decemberig pontveszteség nélkül álltunk a tabella élén, aminek az idei lebonyolítás okán a tavalyinál is hatványozottabb a jelentősége”‒ tér ki a vezetőedző a versenyrendszer változására. Tudniillik az idei évadtól kezdve már nincsen négyes döntő, hanem az első két helyezett játszik egy aranymeccset, míg a harmadik és negyedik a bronzéremért küzd meg. „Győzni tudtunk a Debrecen, a KSI és a Fradi ellen is, viszont az Újpest derbin már nem sikerült megmutatnunk a fogunk fehérjét, így két csapat telel pontazonossággal a tabella élén. A tavaszi szereplésünk szempontjából talán jobb is, hogy nem mentünk már ideje korán mennybe, hiszen az könnyen kontra- produktív lett volna, amiről tudjuk, hogy a sportban több mint életveszély ‒ mondja a vezetőedző, majd ekképpen zárja:  ‒ Én úgy érzem, hogy a srácokban van még erő bőven, annak ellenére, hogy kiegyensúlyozottan szerepeltünk ősszel, szóval a legfontosabb feladat a következő évtől továbbra is, hogy a folyamatos fejlődés útját kell járjunk. Tavasszal mindig jobbak a csapataim, bízom benne, hogy ez most sem lesz másképp!” További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.