UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-01-11 20:43

Egy szem sír, egy nevet

Míg a Rátgéber Akadémia második vereségét szenvedte el az U20-as EYBL-torna pécsi állomásán, addig az Alba Fehérvár ismét verhetetlennek bizonyult. A székesfehérvári kosárlabdázók a viadal második napján a svéd Djurgarden együttesét múlták felül magabiztos játékkal. Felkészül a London United.

M. Sz. utanpotlassport.hu Ha a csütörtökön mutatott rossz forma és egyben az Alba Fehérvár elleni vereség nem lett volna elég a Rátgéber Akadémia fiatal kosárlabdázóinak, pénteken sem számíthattak semmi jóra, hiszen a komoly játékerőt képviselő és a mezőnyből kiemelkedő NBA Academy Afrika kiválóságaival találkoztak az U20-as EYBL-torna pécsi állomásának második napján. A találkozón ‒ ahogyan az várható volt ‒ egy percig sem volt kérdés, melyik fél hagyja el a pályát győztesen. Az afrikai játékosok lényegében azt csináltak a mieinkkel, amit akartak: palánk alól, középtávolról és távolról egyaránt biztos kézzel dobtak. A házigazda pécsiek, annak ellenére, hogy Fekete Dávid és Scherer Bálint is elérte a tízpontos határt, végül 78‒41-re kikaptak, így továbbra is nyeretlenek a hazai közönség előtt.

Második mérkőzését is megnyerte az Alba Fehérvár az U20-as EYBL-torna pécsi állomásán Forrás: Steirer Máté
Második mérkőzését is megnyerte az Alba Fehérvár az U20-as EYBL-torna pécsi állomásán Forrás: Steirer Máté
Több okuk volt örömre a székesfehérváriaknak, akik azok után, hogy az első napon legyőzték a hazai riválist, megverték a svéd Djurgarden tehetségeit is. Nem is akárhogy! A mérkőzés korai szakaszában még a skandinávok domináltak, az első játékrész végére azonban átvették a vezetést a mieink, majd a másodikban még huszonnéggyel növelték a különbséget (54‒27). Fordulás után újabb bravúros negyed következett, a hajrának pedig 75–41-es állással vágtak neki  a felek. Csoda nem történt, így végül 92–57-re diadalmaskodott az Alba Fehérvár.  

U20-AS EYBL-TORNA, PÉCS Második nap. NBA Academy Africa‒Rátgéber Akadémia 78‒41 (20‒11, 19‒4, 13‒16, 26‒10) Rátgéber Akadémia: Bálint Bence Zoltán 6 pont, James Ugochukwu Nnaji 6 pont, Vad Bence, Váits Olivér 2 pont, Balaska Bertalan, Borsos Balázs, Tóth Máté, Scherer Bálint 10 pont, Dervalics Attila, Fekete Dávid 13 pont, Herger Salamon, Viktor Kelechi Okoh Alba Fehérvár–Djurgarden Basket 92–57 (21–18, 33–9, 21–14, 17–16) Alba Fehérvár: Balsay Ádám 7 pont, Takács Martin 13 pont, Polster Attila 13 pont, Lévi Kevin 4 pont, Seyi Sodiq Awogbemi 23 pont, Nagy Zsombor 6 pont, Áment Máté, Kuttor Gergő 2 pont, Körmöczi Mihály 2 pont, Kass Balázs 14 pont, Góbi Marcell 3 pont, Ekenedilichukwu Promise Udemezue 5 pont

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.