UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-01-23 21:03

Továbbra is a lilák az élen

Az esélyesebbnek számító listavezető UVSE Hunguest H. együttese 16–7-re győzte le a rivális FTC-Telekom csapatát a fiú ifjúsági vízilabda-bajnokság tizenegyedik fordulójának utolsó párharcán, így a lilák továbbra is vezetik a bajnokságot.

M. Sz. utanpotlassport.hu  Az Újpest és a Ferencváros ütközetei mindig tartogatnak pikantériát, legyen szó bármilyen sportág bármelyik korosztályáról. A vízilabdában sincs ez másképp, annak ellenére sem, hogy az UVSE az elmúlt években rendre a bajnoki címért küzd az utánpótlás-bajnokságokban, míg az FTC-Telekom az idei évadtól kezdte csak kimutatni a foga fehérjét.

Konarik Ákos három góllal járult hozzá az UVSE sikeréhez Forrás: MVLSZ
Konarik Ákos három góllal járult hozzá az UVSE sikeréhez Forrás: MVLSZ
A margitszigeti lilák és a ferencvárosiak szerda este játszották le a fiú ifjúsági bajnokság tizenegyedik fordulójának utolsó párharcát a Hajós Alfréd Sportuszodában. A hazaiak listavezetőként várták a találkozót, így jóval esélyesebbnek számítottak. Kádár Brúnó kezdte meg a gólgyártást, amit Konarik Ákos két találata követett, és Sziládi Kristóf is betalált a hazaiaknál, így korán ellépett az UVSE gárdája. Hat percnek kellett eltelnie, hogy a vendégek neve mellett se nulla álljon az eredményjelzőn. Nyíri Balázs akciógólja azonban nem fékezte meg az ellenfelet, amely a nagyszünetre 7–3-as előnyt harcolt ki. A fordulás sem hozott semmi jót a zöld-fehéreknek: Varga Dániel legénysége hamar azon kapta magát, hogy hétgólos hátrányban van. Spitz Márk és Szabó Bence törekvései ugyan eredményesnek bizonyultak, és sikerült felzárkózni öt egységre (10–5), de a lilák magasabb fokozatba kapcsoltak, és eldöntötték a mérkőzést. Az UVSE Hunguest H. csapata 16–7-re diadalmaskodott, Benedek Tibor és Varga Viktor tanítványai közül többen három góllal zártak: Sziládi Kristóf, Konarik Ákos, Vámosi Bertold és Aranyi Máté Attila.

FIÚ IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG UVSE Hunguest H.–FTC-Telekom 16–7 (4–1, 3–2, 5–2, 4–2) UVSE: Prágay, Szabó, Szieben, Sziládi 3 gól, Seeler, Baksa 1 gól, Kádár 1 gól, Molnár, Vígvári 2 gól, Konarik 3 gól, Vámosi 3 gól, Aranyi 3 gól, Sonnevend FTC: Lampert, Böröczky 1 gól, Beliczay, Zetkó, Kis, Solymosi, Spitz 2 gól, Szabó 1 gól, Nyíri 1 gól, Várkonyi 2 gól, Böröczky, Varga, Marangon, Gyapjas

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.