UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-01-31 18:26

Új vezetők

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége döntött az utánpótlás-nevelés új alapokra helyezéséről. A korosztályos válogatottak edzői, valamint a tehetséggondozó régiók felelősei csütörtök délután meg is tartották első értekezésüket. A waterpolo.hu számolt be az információkról.

UP-info A Magyar Vízilabda Szövetség január 18-ai elnökségi ülésén Benedek Tibort megválasztották az utánpótlás-bizottság társelnökének, míg a férfi tehetséggondozó utánpótlás szövetségi kapitánya dr. Vincze Balázs, az utánpótlás általános sportszakmai igazgatója pedig Cseh Sándor lett. A bizottságot Bíró Attila, Märcz Tamás, Cseh Sándor, dr. Vincze Balázs, Madaras Norbert és Varga Zsolt alkotja majd. Az utánpótlás-válogatottaknál és a tehetséggondozó korosztályoknál is történtek változások. A szövetség célja a hagyományok tisztelete mellett az utánpótlás-nevelés szakmai megújítása. Vári Attila elnök elmondása szerint a szövetség erősíteni kívánja a generációk közötti együttműködést, számít arra, hogy az idősebb korosztály tapasztalataival segíti a fiatalok munkáját, amelyhez biztosítják a legmodernebb sportszakmai hátteret.

Ma délután kiderült, kik irányítják majd a korosztályos válogatottakat Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Ma délután kiderült, kik irányítják majd a korosztályos válogatottakat Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A 1999/2000-es korosztály edzője Kemény Kristóf, segítője Lukács Gergely, a 2001-es korosztály edzője Varga Dániel, segítője Kovács Róbert, a 2002-es korosztály edzője Székely Bulcsú, segítője Tóth Kálmán, a 2003-as korosztály edzője Derekas Szilárd, segítője Korényi Balázs, a 2004-es korosztály edzője Varga Tamás, segítője Kiss Csaba, a 2004-es B-válogatott edzője Mátyás Zoltán, segítője Hangay Róbert, a 2005-ös korosztály edzője Regős Áron, segítője Lehmann István, a 2005-ös B-válogatott edzője dr. Szilágyi Kristóf, segítője Kovács Olivér, az utánpótlás válogatottak kapusedzője pedig Kardos István lesz.

A 2006-os korosztály tehetséggondozó régióinak edzői Budapesti régió: Dávid Zoltán, segítője Monostori Attila Alföldi régió: Gyenes István, segítője Tordai Árpád Északi régió: Szilágyi Péter, segítője Szabó Bence Nyugati régió: Stojadinov Nikola

A 2007-es korosztály tehetséggondozó régióinak edzői Budapesti régió: Tóth Frank, segítője Császár György Alföldi régió: Csendes Tamás, segítője Soltész Zoltán Északi régió: Gyulavári Zoltán, segítője Popovics Miklós Nyugati régió: Kardos István, segítője Surányi László