UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2019-02-02 11:06

Ez még csak a kezdet

Dobrovitz Ádám tizenhat esztendős, négyéves korában ismerkedett meg a tornával. Az alapok elsajátítása és a megfelelő kor elérése után már komolyabban kezdett foglalkozni azzal, hogy tornászként mind eredményesebb legyen. Tavaly ősszel korosztálya az országos bajnokságának szerenkénti döntőiben 4 aranyérmet, illetve egy ezüstöt szerzett.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A KSI SE sportolója remek évet tudhat maga mögött, s szép eredményekkel gazdagította klubját. Bár az élsport sok lemondással és áldozattal jár, edzője szerint Dobrovitz Ádámnak megvan a tehetsége ahhoz, hogy szorgalmas munkával a későbbiekben szép eredményeket érjen el.

Dobrovitz Ádám egyik versenyén, Linzben Forrás: wikimedia commons
Dobrovitz Ádám egyik versenyén, Linzben Forrás: wikimedia commons
„Ádámnak a 2017-es esztendő volt a nehezebb, több sérülés is akadályozta munkáját, de ezekből felépülve, kemény munkával tavaly már  jó eredményt tett le az asztalra” – nyilatkozta tanítványáról Pisák Tamás, a KSI edzője. „Szorgalmas fiatal, ráadásul segít, amiben csak tud. Ha ilyen munkamorállal és kitartással dolgozik a továbbiakban is, még jobb eredményeket hozhat mind a klubnak, mind a magyar tornasportnak” . Az ősszel megrendezett férfi kadét országos bajnokságon Dobrovitz remekelt a szerenkénti döntőben: lovon, talajon, nyújtón és gyűrűn aranyérmes lett, míg korláton ezüstöt szerzett. Ezt még egy sikeres verseny követte: a Mesterfokú Bajnokság, ahol gyűrűn és lovon egyaránt a dobogó legfelső fokára állt. „Ez volt az első alkalom, amikor nemcsak felnőttek, hanem a fiatalabb korosztály is elindulhatott ezen a versenyen, és kiválóan szerepelt” – tette hozzá Pisák.
A fiatal tornász idén korosztályt is váltott Fotó: Tomcsányi Gusztáv
A fiatal tornász idén korosztályt is váltott Fotó: Tomcsányi Gusztáv
Sikeres korszakzárás volt ez a sportoló életében, a tornász idén ugyanis már az ifik között bizonyíthat. „Jó év volt számomra a tavalyi, a korosztályváltást követően viszont nem szabad elbíznia magát az embernek. Idősebb versenyzők között kell majd szerepelnem, viszont ettől függetlenül is szeretnék úgy teljesíteni, hogy a későbbiekben nemzetközi versenyeken indulhassak. A fejlődés időszaka ez, meglátjuk, hogyan alakul az év” – mondta Dobrovitz Ádám. Ha már tervekről beszélünk: a fiatal nemcsak a versenyeken, de az edzéseken is kiveszi a részét a munkából, céltudatos a jövőt illetően. Ezért vállalta, hogy Pisák Tamás segédjeként heti két alkalommal a 4-6 éveseknek tartson foglalkozást trénerével együtt. „Kézenfekvő feladat volt, de közben meg is szerettem ezt a munkát. Egyelőre tornászként képzelem el magam, de nem áll távol tőlem az sem, hogy egyszer az edzői pályán folytassam tevékenységemet. Meglátjuk, mit hoz a jövő”.   További korosztályos hírek TORNÁBAN a sportági aloldalunkon.