UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2019-02-04 17:45

Együtt a nagyokkal

Ismét fiatal atléták foglalták el a BOK Csarnokot a hétvégén. Míg legutóbb az újoncok mérethettek meg korosztályuk országos bajnokságán, addig most a serdülők kapták meg a lehetőséget, hogy a fedett pályás nyílt ob-n bizonyíthassanak, s készülhessenek az esztendő további eseményeire.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A Magyar Atlétika Szövetség az újoncokéhoz hasonlóan, a serdülők országos bajnokságát is nyílt versenyként hirdette meg. Az atlétika szövetség utánpótlásának szakreferense, Lengyák György ezzel kapcsolatosan korábban úgy fogalmazott, hogy két szempontból is fontos dolog, hogy egy verseny nyílt legyen.

A serdülők országos bajnokságát rendezték meg a hétvégén, a BOK Csarnokban
A serdülők országos bajnokságát rendezték meg a hétvégén, a BOK Csarnokban
Egyrészt az idősebb indulók lehetőséget kapnak, hogy minél több versenyen készülhessenek saját, fontos eseményükre, hiszen így formában tarthatják magukat. Másrészt a fiatalok megtapasztalhatják a nagy létszámú, éles versenyhelyzetekkel járó események légkörét. Ennek köszönhetően most is igen sok nevezési kérelem érkezett, több mint hatszázan indultak a serdülő ob valamely versenyszámában, melyből az idősebbek 12 számban vettek részt. A fiatalok ráadásul nagy példaképek mellett versenyezhettek: az eseményre többek között Krizsán Xénia, Zsivoczky-Farkas Györgyi és Márton Anita is benevezett, ez volt ugyanis a Liga-versenysorozatok nyitánya. A 14-15 éves atléták voltak azonban számbeli fölényben: leginkább róluk szólt a hétvége, ráadásul országos bajnoki cím is csak nekik járt. Az idei év serdülői tavaly még újoncként kezdtek, viszont így, némi rutint szerezve  egyre jobb eredmények elérésére képesek, s a tavalyihoz képest idén több versenyhétvége is szerepel a naptárban számukra. Lassan a kezdeti izgatottság és görcsösség is alábbhagy: több fiatal úgy fogalmazott, az elmúlt esztendőt követően egyre bátrabban indulnak egy-egy versenyen, s az idő előrehaladtával fejlődni tudnak időt és távot illetően is.   További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.