UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-02-06 17:55

Huszonnégy nemzet, kétszázhetven induló

Hétvégén rendezik meg a nagy hagyományú Molnár János-emlékversenyt a BVSC-Zugló Szőnyi úti csarnokában. A verseny különlegessége, hogy öt fiatal kínai asztaliteniszező is megméreti magát. Színvonalas küzdelmeket várnak a szervezők.

UP-info/M. Sz. Huszonnegyedik alkalommal rendezi meg a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztálya egykori játékosa, az 1995-ben versenyre utazás közben 13 évesen tragikus baleset következtében életét vesztett Molnár János emlékére kiírt nemzetközi utánpótlás-versenyét.

Jónyer István, Gergely Gábor és Klampár Tibor, az 1979-ben Phenjanban világbajnokságot nyert magyar csapat tagjai a kínai Talien (Dalian) Egyetem asztalitenisz iskolájának tagjaival a BVSC asztalitenisz-termében Forrás: MTI/Kovács Tamás
Jónyer István, Gergely Gábor és Klampár Tibor, az 1979-ben Phenjanban világbajnokságot nyert magyar csapat tagjai a kínai Talien (Dalian) Egyetem asztalitenisz iskolájának tagjaival a BVSC asztalitenisz-termében Forrás: MTI/Kovács Tamás
A zuglóiak Szőnyi úti csarnokában csütörtöktől vasárnapig zajló, összesen öt utánpótlás-korosztály számára kiírt viadalra 24 ország 270 versenyzője nevezett. A legnagyobb létszámú külföldi küldöttség a szlovákoké és az izraelieké lesz. Nagy öröm a kínai fiatalok részvétele, akik az emlékverseny története során első ízben lesznek az indulók között, a Dalian Egyetem asztalitenisz-iskolája és a BVSC-Zugló együttműködési megállapodásának első lépéseként. Február 4-én nagy érdeklődés mellett a Jónyer István, Gergely Gábor, Klampár Tibor aranytrió közreműködésével jelentették be a kontaktust. A viadalon létszámkorlátozás nélkül vehet részt a teljes magyar fiú utánpótlás. A négynapos seregszemlén a szervezők kiegészítő programot is kínálnak az érkezőknek: péntek este a résztvevők autóbuszos városnézésen vehetnek részt. Szívszorító érzés részeseivé válhatnak majd mindazok, akik jelen lesznek szombat este az elsötétülő versenyteremben a gyertyagyújtásos Mementón. A szakosztály tájékoztatása szerint a verseny – mint ahogy korábban valamennyi alkalommal – sokak közadakozásából, önkéntes tevékenységéből valósul meg, amelyből a szülők és a szakosztályhoz közel álló szimpatizánsok oroszlánrészt vállalnak. „A várakozások szerint színvonalas küzdelmeket láthatunk majd, főleg az alsóbb korosztályokban – mondja Herendi Iván, a szakosztály igazgatója. – Az U11, U12 és U13-as korosztályokban az országos ranglisták élmezőnyébe tartozó fiatalok mérik össze tudásukat, csakúgy, mint a serdülők között. Az ifjúságiak között már más a helyzet, hiszen nekik számos más viadaluk van a hónapban, és mivel a Molnár János-emlékverseny nem ad ranglistapontot, a legjobbak nem lesznek jelen. Nagy örömünkre szolgál, hogy öt fiatal kínai is asztalhoz áll, akik korosztályukban a legjobbak közé tartoznak.”

A MOLNÁR JÁNOS-EMLÉKVERSENY PROGRAMJA Csütörtök (14.30-tól): U11-es, U12-es korosztály (újonc) Péntek (10.00-tól): U13-as korosztály (újonc) Szombat (10.00-tól): U15-ös korosztály (serdülő) Vasárnap (10.00-tól): U18 (ifjúsági)

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.