UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2019-02-09 15:09

Szorgalommal minden lehetséges

A tollaslabdázók férfi egyéni ranglistáján a 2002-es születésű Nagy Sebestyén a hetedik helyen áll, ezzel a felnőttek között ő a legsikeresebb utánpótláskorú versenyző. Helyezését egyre jobb eredményeinek, s szorgalmának köszönheti.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu Nagy Sebestyén, a pécsi Multi Alarm SE játékosa kilencéves korában ismerkedett meg a tollaslabdázással. Ettől kezdve mindennapjai részévé vált e sport, a rendszeres edzéseknek köszönhetően pedig egyre inkább látszik:  jó eredmények elérésére képes.

A tizenhat esztendős tollaslabdázó a hazai, felnőtt férfi ranglista 7. helyén áll Fotó: Nagy Sebestyén
A tizenhat esztendős tollaslabdázó a hazai, felnőtt férfi ranglista 7. helyén áll Fotó: Nagy Sebestyén
A Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke, Csorba József is pozitívan fogalmazott Naggyal kapcsolatban, értékelésében elmondta: ha ezen az úton folytatja tovább, sokra viheti a későbbiekben. Nagy Sebestyén első komoly megméretése még 2017 végén volt, s bár az akkori, U17-es Európa-bajnokságon első mérkőzésén kikapott, azóta töretlenül halad céljai felé. „Jó időszak áll mögöttem, s szerencsére egyre jobban teljesítek a versenyeimen” – nyilatkozta honlapunknak a tizenhat esztendős játékos. „A tavalyi eredményeimmel már elégedett vagyok, az országos diákolimpiát megnyertem, míg az U17-es országos bajnokságon egyéniben második, párosban pedig első lettem.” Nagy az U19-es ob-n is elindult, ott egyéniben szintén ezüstérmes lett, s emellett több verseny is tarkította a naptárát. „A kisebb megméretéseken rendre aranyérmet szereztem. A hazai ranglistán viszont azért is állok a hetedik helyen, mert számos felnőttversenyen is részt veszek, s szerencsére helyezéseket is elérek” – tette hozzá Nagy, aki ezek alkalmával legtöbbször a dobogó második, illetve harmadik fokára tudott felállni. „Az idei évben is számos versenyem volt már, a legutóbbi felnőtt összecsapáson bejutottam a legjobb nyolc közé, azonban az első kiemeltet kaptam meg, ő pedig sokkal jobbnak bizonyult nálam. Számos verseny vár még rám a következőkben, nemzetközi megméretésekre is elutazom a környező országokba, de Ciprus és Észtország is az úticélok között szerepelhet majd.” A Multi Alarm SE tollaslabdázójának kedvence az egyéni játék, ugyanakkor párosban is jól szerepel. Szita Gergely négy éve társa már, a ranglista hetedik helyezettje pedig sokat köszönhet partnerének, hiszen Szita már rutinos játékosnak számított, mikor párba kerültek. „Nagyon jó közöttünk az összhang, eredményesek vagyunk együtt. A cél, hogy a továbbiakban szintén dobogóra kerüljünk, vagy aranyérmet szerezzünk. Egyéniben a hosszú távú céljaim között viszont az is szerepel, hogy az ifjúsági-, majd a felnőtt Európa-bajnokságokon is helyezést érjek el.”   További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.