UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2019-02-15 12:53

Városok viadala

A hétvégén rendezik Dortmundban az immár 23. nemzetközi fedett pályás utánpótlásviadalt, amelyen több ország városait képviselő 12-16 éves atléták vesznek részt. A hagyományos versenyre meghívót kapott a Budapesti Atlétikai Szövetség is.

Kovács Gyöngyike – utanpotlassport.hu A nemzetközi viadalon összesen 43 magyar fiatal vesz részt. A Budapesti Atlétika Szövetség meghívására főként fővárosi, illetve Pest megyei versenyzők utaznak ki a viadalra, amelyen három korosztályban – gyermek, újonc és serdülő – kelnek versenyre más külföldi városok atlétapalántáival.

Az U12 és U 16 közötti korosztály számára rendeznek nemzetközi viadalt Dortmundban a hétvégén Forrás: Athletics Ireland
Az U12 és U 16 közötti korosztály számára rendeznek nemzetközi viadalt Dortmundban a hétvégén Forrás: Athletics Ireland
  „Már-már hagyomány, hogy a városok viadalán mérethetik meg magukat sportolóink. Ez remek lehetőség arra, hogy a legfiatalabbak nemzetközi versenyeken is kipróbálhassák magukat” – mondta Sátor László, a szövetség főtitkára. „Jó kapcsolatban vagyunk a dortmundiakkal, mintegy két évtizede járunk a versenyeikre. Lesz még idén több nemzetközi viadalunk is, a cél pedig egyértelműen az, hogy a fiatalok rutint és nagyszerű élményeket szerezzenek.” A főtitkár kifejtette: a budapesti és a Pest megyei versenyzők rendre jól teljesítenek. „Nincs okunk panaszra. Tavaly remek évet zártak a gyerekek, s természetesen bízunk abban is, hogy a hétvégét követően szintén jó eredményekkel térnek haza Dortmundból.”   További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.