UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-02-20 17:47

Szorgos munkásélet

A 2005-ös fiú vízilabda-válogatott irányítását Regős Áron vette át. Az egykori kiváló játékos szerint sok ügyes fiatal alkotja csapatát, de tisztában van vele, hogy még rengeteg feladat áll előttük. A szakember a waterpolo.hu-nak adott interjújában elmondta: hisz abban, hogy a kitartó munka előbb-utóbb mindig meghozza a gyümölcsét.

UP-info Miként arról korábban az utanpotlassport.hu és a waterpolo.hu beszámolt, a Magyar Vízilabda Szövetség január 18-ai elnökségi ülésén Benedek Tibort megválasztották az utánpótlás-bizottság társelnökének, míg a férfi tehetséggondozó utánpótlás szövetségi kapitánya dr. Vincze Balázs, az utánpótlás általános sportszakmai igazgatója pedig Cseh Sándor lett. Az utánpótlás-bizottságot Bíró Attila, Märcz Tamás, Cseh Sándor, dr. Vincze Balázs, Madaras Norbert és Varga Zsolt alkotja majd.

A 2005-ös fiúválogatott edzése, háttérben Regős Áronnal és Lehmann Istvánnal Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A 2005-ös fiúválogatott edzése, háttérben Regős Áronnal és Lehmann Istvánnal Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
A Magyar Vízilabda Szövetség célja a hagyományok tisztelete mellett az utánpótlás-nevelés szakmai megújítása. A testület erősíteni kívánja a generációk közötti együttműködést, számít arra, hogy az idősebb korosztály tapasztalataival segíti a fiatalok munkáját, melyhez biztosítják a legmodernebb sportszakmai hátteret. A többi korosztályhoz hasonlóan a 2005-ös fiúválogatottnál is történtek változások. Miután Kemény Kristóf az U20-as, avagy a juniorválogatott szakvezetője lett, így helyébe korábbi segítője, Regős Áron lépett. Az egykori kiváló játékos munkáját pedig a szegedi Lehmann István támogatja a jövőben. „Másfél éve csöppentem bele a korosztálynál folyó munkába és dolgozom együtt a fiatalokkal. Gyerekekről lévén szó, rengeteg munka áll még előttünk, de egy nagyon jó korcsoport a miénk, több kiváló képességű és tehetséges játékossal”– kezdte Regős Áron. A Ferencvárosnál tevékenykedő edző elmondta, segítőjével rögtön belevágtak a dolgok sűrűjébe, és a célokról is mesélt: „Lehmann Istvánnal visszük együtt ezt a korosztályt. Együttműködésünk, úgy érzem, zavartalan lesz. Pistát nagyon régóta ismerem, korábban játszottunk is együtt, másrészt pedig látom, hogy milyen kiváló munkát végez Szegeden. Jó szakembernek tartom, ráadásul ugyanúgy gondolkodunk a vízilabdáról. A kiválasztáson nagyjából már túl is vagyunk, míg február elején megcsináltuk azoknak a különböző ügyességi és labdás teszteknek egy részét, melyet Vincze Balázs kért tőlünk – márciusban pedig folytatjuk. Az a célunk, hogy minél hatékonyabban fejlesszük a gyerekeket azon szempontokat figyelembe véve, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy tartani tudjuk a lépést a nemzetközi magasszintű vízilabdával.” Az edzői páros szeretné, ha tanítványaik több mérkőzést is játszanának idén, hiszen kíváncsiak, hol tartanak ők, és hol jár a nemzetközi mezőny: „Világeseményünk idén nem lesz, de szeretnénk nemzetközi tornákon megméretni a csapatot. Bár sok még sok munka vár ránk, nagyon kíváncsi vagyok, hogy hol tartunk, esetleg min kell majd változtatnunk. A technikai és a taktikai képzéseken túl igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni a fizikai fejlesztésre is. Szeretnék az e korosztállyal foglalkozó valamennyi klubedzővel konzultálni és együttműködni. Mindemellett pedig ott van a 2005-ös korosztály B-válogatottja, ahonnan bármikor beverekedheti magát valaki az A-válogatottba. A célunk tehát három szóban összefoglalható: munka, munka, munka.”