UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-03-04 12:40

Megtorpant fiatalság

Hét mérkőzésen mindössze négy utánpótláskorú kosárlabdázó szerzett pontot – összesen tizenegyet – a férfi NB I A-csoportjának 20. fordulójában.

M. Sz. utanpotlassport.hu A legutóbbi fordulóktól eltérően – amelyekben számos 1998. január 1. után született, vagyis utánpótláskorú kosárlabdázó kapott lehetőséget, és volt eredményes –, a férfi NB I A-csoportjának hétvégi, 20. fordulójában mindössze négy fiatal tudott a gyűrűbe találni.

A 20 éves Krnjajski Boris (fehér mezben) védekezik a körmendiek légiósa, Timothy Terell Price ellen Forrás: MKOSZ
A 20 éves Krnjajski Boris (fehér mezben) védekezik a körmendiek légiósa, Timothy Terell Price ellen Forrás: MKOSZ
Valószínűleg, ahogy a bajnokság közeledik a vége felé, az egyre több kiélezett párharc miatt  a fiatalok szerepeltetése kissé háttérbe szorul. Ennek fő oka, amire gyakran  hivatkoznak is az edzők: hullámzó a teljesítményük, ami ilyen fiatal korban még teljesen érthető. Ezt igazolta a legutóbbi játéknap is, amelyen a 20 esztendős zalaegerszegi Durázi Krisztofer, a vele egy idős körmendi Németh Ákos és a Tehetséges Fiatalok két játékosa, a 20 éves Krnjajski Boris és a 2000-es születésű Meleg Gergő iratkozott fel csupán a pontszerzők közé. Az említett kosarasok pedig összesen tizenegy egységet jegyeztek. Ettől függetlenül több mutatóban is láthattak a sportág kedvelői kiemelkedő teljesítményt az ifjoncoktól. A szegedi Kerpel-Fronius Gáspár például három lepattanó labdát szerzett, és kiosztott egy gólpasszt is a pécsiek ellen, míg a már említett Krnjajski négyszer készítette elő a kosarat társainak.

A FÉRFI NB I A-CSOPORTJÁNAK 20. FORDULÓJÁBAN PONTOT SZERZŐ UTÁNPÓTLÁSKORÚAK Naturtex-SZTE-Szedeák–Pécsi VSK-VEOLIA 78–86 Sz: – P: – KTE-Duna Aszfalt–JP Auto-JKSE 67–72 K: – J: – Alba Fehérvár–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80–75 F: – Sz: – Zalakerámia ZTE KK–Kaposvári KK 85–96 Z: Durázi Krisztofer (20) 4 pont K: – Atomerőmű SE–Sopron KC 105–85 A: – S: – DEAC–Szolnoki Olaj KK 96–90 D: – Sz: – Serco-TF-Budapest–Egis Körmend 70 –77 T: Meleg Gergő (18) 2 pont, Krnjajski Boris (20) 1 pont K: Németh Ákos (20) 4 pont

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.