UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-03-13 20:14

Angyal Barbara volt a leány junior kosárlabda-bajnok Csata DSE motorja

A Csata DSE együttese nyerte a leány junior kosárlabda-bajnokságot, miután a döntőben 70–62-re felülmúlta a címvédő Vasas Akadémia csapatát. A hunbasket.hu készített interjút az újdonsült bajnokalakulat kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosával, Angyal Barbarával.

UP-info – Szerinted mi a mostani sikereitek kulcsa?  – Legfőképpen az, hogy egy csapatként álltunk ki a pályára, csapatként védekeztünk, ebből jöttek a szép támadásaink. – Megismétlődött a tavalyi döntő, a két csapat jól ismeri egymást. Mire hívja fel ilyenkor külön a figyelmet az edző?

A Csata DSE tehetsége, Angyal Barbara Forrás: MKOSZ
A Csata DSE tehetsége, Angyal Barbara Forrás: MKOSZ
– Meg se tudnám számolni, hányszor játszottunk már a Vasassal a döntőben, mindig izgalmas csatákat vívtunk. Ez az utolsó főképpen az volt, annak ellenére, hogy a második félidőben jól őriztük a kiharcolt nyolc-tíz pontnyi előnyünket. Tudtuk, hogy ezt a pár pontot nagyon hamar vissza lehet szerezni. Mint minden meccs előtt, most is megbeszéltük, kire kell különösen odafigyelnünk, hogy ne tudjon sok pontot dobni, és az egyéni feladatokat is kiosztotta Krisztián (Tursics Krisztián vezetőedző – a szerk.). – Huszonegy pontos, tíz gólpasszos teljesítményeddel igazi motorja voltál a csapatnak, kulcspillanatokban is remek megmozdulásokat láttunk tőled. Hová tennéd ezt az MVP címet eddigi pályafutásod eredményei között? – Nehéz kérdés. Úgy gondolom, ilyen statisztikához nagy szükség van egy remek csapatra. Mi jól dobó csapat vagyunk, ennek is köszönhetem a tíz gólpasszomat – átadtam a labdát, mert tudtam, hogy be fogják dobni a lányok, és így is lett. Mivel rangidős vagyok a csapatban, el is várták tőlem, hogy szépen irányítsam a társakat. – Dombai Réka személyében az ellenfélnél pattogtatott a női NB I A-csoportjának egyik legjobb pontszerzője. Rá hogyan készültetek? – Igen, nagyon ügyes lányról van szó, külön odafigyeltünk rá. Julcsi (Boros Júlia, akinek édesapja, Boros Gábor, és nagybátyja Boros Zoltán is NB I-es kosaras volt – szerk.) kapta a megtiszteltetést, hogy védekezzen rajta. Nagyon büszke vagyok rá, mert szerintem jól megoldotta a feladatát, és ezen felül támadásban is nagyon szép megmozdulásai voltak. Mikor ő pihent, a többiek is szépen védekeztek Rékán. – A juniordöntőt megnyertétek, hogyan tovább? Milyen célok állnak még előttetek ebben a szezonban , illetve hogyan alakul majd a nyarad? – Játszom az NB I/B-ben, ott elég sok lehetőséget kapok. Előbb ott kell produkálnom, hogy több szerephez jussak az A-csoportban. A felnőttcsapattal be akartunk jutni a playoffba. Ez sikerült, reméljük, a hetedik helynél még feljebb tudunk lépni év végére. Nyáron pedig Petivel (Völgyi Péter szövetségi kapitány – szerk.) lesz U18-as Európa-bajnokság és U19-es világbajnokság is. Remélem, visz majd magával. További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.