UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-04-03 19:12

Kiütéses győzelmet aratott a Csata DSE csapata a Kosárlabda Akadémia Pécs ellen a leány kadétbajnokságban

Fölényesen győzött a Kosárlabda Akadémia Pécs ellen, így továbbra is veretlen a Csata DSE együttese a leány kadétbajnokságban.

M. Sz.utanpotlassport.hu Néhány csapat – köztük a Csata DSE – szinte már biztos résztvevője a leány kadét kosárlabda-bajnokság országos nyolcas döntőjének, több hely azonban még kiadó. Szerdán a Csata utcai lányok – akik vezetik a felsőházi rájátszás tabelláját – mérkőztek meg a Kosárlabda Akadémia Pécs együttesével. A párosítás színvonalas találkozót sejtetett, már csak abból a szempontból is: utóbbi csapatnak égető szüksége van a győzelmekre, hogy bebiztosítsa helyét a nyolcas fináléban és elkerülje a keresztjátékot.

Sziporkáznak a Csata DSE leány kadétcsapatának játékosai Forrás: MKOSZ
Sziporkáznak a Csata DSE leány kadétcsapatának játékosai Forrás: MKOSZ
Mindennek ellenére a párharc gyakorlatilag edzőmérkőzés volt, és nem a pécsiek számára. A fővárosiak ugyanis már az első perctől kezdve valósággal felőrölték ellenfelüket, akik kis túlzással a pályán sem voltak. A 29–10-es első negyedet 30–8-as második etap követett, így a félidőre már minden kérdés eldőlt. Tursics Sándor tanítványai azonban ezután sem álltak meg, sőt, magasabb fokozatba kapcsoltak. A harmadik játékrészben huszonöt ponttal növelték az előnyt (31–6), és a végjátékban sem engedték tíz pont fölé jutni a vendégeket, így a ponterősség mellett remek védekezéssel végül 104–30-ra győztek. Mondhatni kellőképpen feltüzelték és ráhangolták magukat a nagyjából egy hónap múlva esedékes országos döntőre. A sikerből pedig nem csak egy játékos vette ki a részét, hiszen többen is tíz egység felett szórtak.

LEÁNY KADÉTBAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ Csata DSE–Kosárlabda Akadémia Pécs 104–30 (29–10, 30–8, 31–6, 14–6) Csata: Gelei 12, Székely, Ranguy, Farkas 13, Rakita 14, Bajzáth 6, Telegdy 15, Lengyel 1, Krasovec 14, Tóth 2, Balogh 16, Toman 11 Pécs: Kohn 5, Kropp 7, Laczkó 14, Szűcs, Csényi, Szamosi 4, Kiss, Heckenberger, Bunyik, Ackermann, Fenyvesi

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.