UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-04-05 21:53

Kosárlabda: dominál az Alba Fehérvár a fiú juniorbajnokság országos nyolcas döntőjében, itt a keresztjáték párosítása

Lezajlott a fiú junior kosárlabda-bajnokság országos nyolcas döntőjének csoportköre a szolnoki Tiszavirág Arénában, így eldőlt, mely négy csapat csatázhat tovább az aranyéremért. A szombati keresztjátékban az Alba Fehérvár a Vasas Akadémia ellen, míg a Budapesti Honvéd a MAFC ellen lép pályára a fináléba kerülésért.

M. Sz.utanpotlassport.hu Szolnokra figyel a napokban a hazai kosárlabdavilág, ugyanis a Tiszavirág Arénában zajlik a fiú juniorbajnokság országos nyolcasdöntője. Csütörtökön és pénteken a csoportkört rendezték, szombaton a keresztjáték, míg vasárnap a helyosztó következik.

A mostani évadban is elképesztő teljesítmény nyújt az Alba Fehérvár juniorcsapata (fehérben) Forrás: MKOSZ
A mostani évadban is elképesztő teljesítmény nyújt az Alba Fehérvár juniorcsapata (fehérben) Forrás: MKOSZ
Az előző évadban az Alba Fehérvár és a Debreceni Kosárlabda Akadémia együttese között dőlt el a bajnoki cím sorsa, és nagyon úgy fest, hogy egyikük az idén is finálét játszhat. A székesfehérváriak ugyanis elképesztő formában vannak, mindegyik csoportmérkőzésüket megnyerték, és kétszázhatvan dobott pont mellett mindössze százhetvenhármat kaptak. A debreceniek ezzel szemben várakozáson alul teljesítettek, kvartettjükben az utolsó helyen végeztek, így számukra már csak az ötödik pozíció lehet a cél. A program szombaton délelőtt tíz órakor folytatódik, és kora estére kiderül, melyik két alakulat küzdhet meg az aranyéremért vasárnap, és mely két gárda vívja a bronzcsatát.

FIÚ JUNIORBAJNOKSÁG ORSZÁGOS NYOLCAS DÖNTŐ, SZOLNOK A CSOPORTKÖR EREDMÉNYEI A-csoport: Szolnoki KA–MAFC 92–64, Vasas Akadémia–Kosárlabda Akadémia Pécs 87–62, Kosárlabda Akadémia Pécs–Szolnoki KA 83–80, Vasas Akadémia–MAFC 73–79, MAFC–Kosárlabda Akadémia Pécs 76–61, Szolnoki KA–Vasas Akadémia 64–72. A csoport végeredménye: 1. MAFC 5 pont, 2. Vasas Akadémia 5 pont, 3. Kosárlabda Akadémia Pécs 4 pont, 4. Szolnoki KA 4 pont B-csoport: Budapesti Honvéd–AKMÉ Körmendi Törpördögök 104–90, Alba Fehérvár–Debreceni KA 92–49, Budapesti Honvéd–Debreceni KA 92–87, AKMÉ Körmendi Törpördögök–Alba Fehérvár 52–90, Debreceni KA–AKMÉ Körmendi Törpördögök 72–86, Alba Fehérvár–Budapesti Honvéd 78–72. A csoport végeredménye: 1. Alba Fehérvár 6 pont, 2. Budapesti Honvéd 5 pont, 3. AKMÉ Körmendi Törpördögök 4 pont, 4. Debreceni KA 3 pont A SZOMBATI KERESZTJÁTÉK MÉRKŐZÉSEI 1-4. helyért 14:00 Alba Fehérvár–Vasas Akadémia 16:00 MAFC–Budapesti Honvéd 5-8. helyért 10:00 AKMÉ Körmendi Törpördögök–Szolnoki KA 12:00 Kosárlabda Akadémia Pécs–Debreceni KA

További korosztályos híreink KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.