UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2019-04-09 18:57

Vívás: nem jutott a nyolcaddöntőbe sem magyar tőröző a korosztályos világbajnokságon

Visszafogott teljesítményt nyújtottak junior tőrözőink a toruni korosztályos világbajnokság negyedik versenynapján. Összesen nyolc magyar lépett pástra kedden, a legtovább Mihályi Andor jutott, ugyanakkor a Törekvés fiatalja is búcsúzott a legjobb 32 között.

Leiner Soma - utanpotlassport.huHárom nap alatt két arany − bekezdtek korosztályos vívóink a lengyelországi Torunban zajló kadét- és junior-világbajnokságon. Az alaphangot Szűcs Luca vasárnapi első helye adta meg, míg hétfőn junior leány kardcsapatunk ért fel a világ tetejére.

Nem jutott magyar versenyző a tizenhat közé a junior tőrözők egyéni versenyén Fotó: Bizzi Team
Nem jutott magyar versenyző a tizenhat közé a junior tőrözők egyéni versenyén Fotó: Bizzi Team
Kedden a junior tőrözők egyéni küzdelmeivel folytatódott a viadal. Ugyan a fegyvernem magyar képviselői hagyományosan az esélyesség terhe nélkül utaznak a világversenyekre, a foggiai Európa-bajnokságról a kadét Nekifor Erika ezüsttel, míg a korosztály fiú-, illetve a juniorok leányegyüttese bronzzal tért haza. Az első lépést mind a nyolc versenyzőnk megtette a délelőtti program során: a leánymezőnyben Hajas Nóra, Szántay Anna, Pöltz Anna és Hanzl Lilla Zsófia, míg a fiúknál Nedeljkovic Mateja, Szemes Gergő, Mihályi Andor és Maior Mátyás egyaránt a 128-as főtáblára jutott. Sőt, Nedeljkovic kivételével mindhárom fiú továbblépett a 64 közé, ám a következő akadályt már csak Mihályi vette sikerrel − Szemes japán, míg Maior orosz ellenfelével szemben maradt alul. A legjobb 32 azonban a Törekvés tőrözőjének is a végállomást jelentette, a japán (!) Julian Gottschalk 15:7-es sikerrel jutott a nyolcaddöntőbe. A leánymezőnyben még ennyi babér sem termett: az egyenes kieséses szakasz első fordulóját csak Hajas és Pöltz élte túl, ám a 64 között − magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben − ők is alulmaradtak. Előbbit dél-koreai, utóbbit amerikai rivális búcsúztatta. A keddi versenynap számunkra így fájóan hamar lezárult, szerdán kadétkorú tőrözőink igyekeznek mosolyt csalni az arcunkra. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.