UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-04-22 20:56

Asztalitenisz: András Csaba és Juhász Patrik a felnőtt-vb főtábláján búcsúzott párosban!

Azok után, hogy vasárnap egyesben kiesett a 16 esztendős András Csaba és a 18 éves Juhász Patrik a felnőtt asztaliteniszezők budapesti világbajnokságán, hétfőn remek játékkal sikerült kvalifikálniuk magukat a párosok 64-es főtáblájára. Ott aztán a toronymagas esélyes tajvani kettős búcsúztatta őket.

KkB − utanpotlassport.hu Sikerült a bravúr a 20 év alatti fiú asztaliteniszezőinknek a Hungexpo területén zajló felnőtt-világbajnokság egyes selejtezőinek csoportkörében. A 16 esztendős András Csaba 4:2-re megnyerte az első párharcot a jordán Abo Jaman Zaiddal szemben, ám a folytatásban − remekül helytállva − nem bírt (2:4) a nála jóval tapasztaltabb belga Robin Devosszal.

András Csaba (elöl) és Juhász Patrik feljutott a felnőtt-vb főtáblájára párosban Fotó: Földi Imre
András Csaba (elöl) és Juhász Patrik feljutott a felnőtt-vb főtáblájára párosban Fotó: Földi Imre
A 18 éves Juhász Patrik is megnyerte első összecsapását; a vietnámi Nguyen Duc Tuant múlta felül könnyedén. A továbbjutás azonban neki sem sikerült, mivel alulmaradt a szintén belga Martin Allegro ellen. A fiúk párosban bizonyíthattak  a második napon; a svájci Lars Posch, Lionel Weber duón kellett túljutniuk a selejtező első körében. Eleinte még kissé akadozott a mieink gépezete, de gyorsan magukra találtak, és a magyar vb-csapat két legfiatalabb játékosából álló páros meggyőző játékkal lépett tovább a következő fordulóba. Egy lépésre álltak a srácok a főtáblától. A malajziai kettős, Muhamad Ashraf Haiqal és Chee Feng Leong volt az utolsó akadály, amelyen át kellett lépniük. Nagyon stabilan kezdtek Juhászék, rögtön 2:0-ás vezetésre tettek szert, ám a folytatásban kiegyenlítettek a malajziaiak. A mindent eldöntő szettet viszont jobban bírták a mieink, és végül 3:2-es sikert értek el. Ezzel bebiztosították a helyüket a 64-es főtáblán! A folytatásban azonban érvényesült a papírforma. A két klasszis tajvani, Chen Chien An és Chuang Chih Yuan 4:0-ra múlta felül a magyar fiatalokat, akik számára így véget ért a budapesti vb.

FELNŐTT-VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST, 2. NAP Férfi páros. Selejtező: András Csaba, Juhász Patrik–Posch, Weber (svájci) 3:1; András Csaba, Juhász Patrik–Muhamad Ashraf Haiqal, Chee Feng Leong (malajziai) 3:2. A 32 közé jutásért: Chen Chien An, Chuang Chih Yuan (tajvani)–András Csaba, Juhász Patrik 4:0

További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.