UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-04-27 12:11

A favoritok négyes döntőit rendezhetik az ifjúsági kézilabda-bajnokságban

A legnagyobb esélyesek juthatnak be a ifjúsági ligában az évad végi Final Fourba. A fiúk között a Veszprém, a NEKA, a Szeged és a Dabas, a lányok mezőnyében a balatonbogláriak mellett a Győr, az FTC és a Debrecen érezheti magát biztonságban.

B. V. – utanpotlassport.huHárom forduló ugyan még hátra van az ifjúsági kézilabda-bajnokság alapszakaszából, de mind a fiúk, mind a leányok között – matematikailag még nem mindenütt – gyakorlatilag eldőlt, mely együttesek jutnak a májusi Final Fourba.

A címvédő NEKA csapata is ott lesz a Final Fourban Forrás: neka.hu
A címvédő NEKA csapata is ott lesz a Final Fourban Forrás: neka.hu
A bajnoki rajtot megelőzően talán a fiúk mezőnyében pályázhatott több gárda reális eséllyel a négyes döntőre. A nagy versengést jelzi, hogy a tavalyi ezüstérmes Balatonfüred csupán a negyedik helyen áll a Nyugati csoportban, és biztosan nem ismétli meg előző évadbeli szereplését. Ott lesz ugyanakkor a dobogóért folytatott küzdelemben a Telekom Veszprém és a NEKA csapata. A hátralévő három meccsen –kiváltképpen a két csapat csütörtöki, veszprémi rangadóján – derülhet ki, melyik együttes lesz az alapszakasz-győztes. Keleten is hasonlóképpen kiemelkedik két gárda a mezőnyből: a 2018-as ezüstérmes Pick Szeged alakulata a papírformának megfelelően vezet, a Tisza-partiakat kisebb meglepetésre a Dabas követi, s nem valószínű, hogy a hajrában e két csapatot le lehet taszítani az első két pozícióból. Az első hely alighanem itt is a csúcsrangadón, a keddi Szeged–Dabas összecsapáson dől el.

Fiú ifjúsági bajnokság A Nyugati csoport élmezőnye: 1. Telekom Veszprém 41 pont, 2. NEKA 40, 3. FTC 33, 4. Balatonfüredi KSE 31, 5. Grundfos Tatabánya KC 30 A Keleti csoport élmezőnye: 1. Pick Szeged 42, 2. Dabasi KC 41, 3. B.Braun Gyöngyös 35, 4. PLER-Budapest 33, 5. Békés KC 31

A tavalyi ezüstérmes FTC vezeti a Keleti csoportot Forrás: fradi.hu
A tavalyi ezüstérmes FTC vezeti a Keleti csoportot Forrás: fradi.hu
A lányok mezőnyében pedig megismétlődik a tavalyi Final Four. Legalábbis, ami a résztvevőket illeti, ugyanis elképzelhetetlennek látszik, hogy ne a NEKA és a Győr, illetve az FTC és a DVSC szerezze meg az első két helyet a Nyugati, illetve a Keleti csoportban. A balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata egyedüliként százszázalékos, akár a leány-, akár a fiúbajnokságot vizsgáljuk. Ifj. Kiss Szilárd tanítványai huszonegyből huszonegy mérkőzést nyertek meg a mostani évadban. Ugyanakkor az első hely megszerzéséért folytatott harcban így sincsenek biztonságban, ugyanis a nagy rivális Győrrel még egyszer megmérkőznek. Ezzel szemben három papírforma-győzelem választja el az FTC együttesét az alapszakasz-elsőségtől miután győzött legnagyobb ellenfele, a Debrecen otthonában. Ugyanakkor a ferencvárosiakhoz hasonlóan a hajdúságiaknak sincs okuk az aggodalomra, ők is ott lesznek a legjobb négy között.

Leány ifjúsági bajnokság A Nyugati csoport élmezőnye: 1. NEKA I 42, 2. Győri Audi ETO KC I 40, 3. Dunaújvárosi KKA 34, 4. NEKA II 28, 5. Győri Audi ETO KC II 22 A Keleti csoport élmezőnye: 1. FTC 45, 2. DVSC 43, 3. Váci NKSE 36, 4. Dunakanyar KA 29, 5. Vasas 28

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.