UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-04-27 21:04

Nem lesznek ott az ifjúsági röplabda Európa-bajnokságokon az utánpótlás-válogatottjaink

Az U17-es fiúválogatottnak, valamint az U16-os leánycsapatnak sem sikerült kvalifikálnia magát a nyári korosztályos Európa-bajnokságokra. A fiúk három vereséggel zárták az oroszországi selejtezőtornát, míg a lányok egy mérkőzést megnyertek, kettőt pedig elveszítettek Szerbiában.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu Háromnapos Európa-bajnoki selejtezőtornán szerepeltek röplabda utánpótlás-válogatottaink. Az U16-os lányok a szerbiai Ub városában, az U17-es fiúk az oroszországi Anapában léptek pályára hasonló esélyekkel; mivel a kvalifikációhoz csoportelsőségre volt szükség, így hatalmas bravúr kellett volna mind a két magyar együttestől.

Így örült az U16-os leányválogatott a Ciprus elleni sikernek Forrás: hunvolley.hu
Így örült az U16-os leányválogatott a Ciprus elleni sikernek Forrás: hunvolley.hu
A Kőnig Gábor irányította leányok Görögországgal, Ciprussal és a házigazda Szerbiával találkoztak. Rögtön az első mérkőzésen vereséget szenvedtek a görögöktől (3:1), ám a folytatásban, pénteken hozták a kötelezőt, és legyőzték a ciprusi csapatot (3:0), ezzel életben tartották az Európa-bajnoki álmokat. A feladat nem volt egyszerű szombaton, hiszen a csoportfavoritnak számító szerbekkel kellett farkasszemet nézni. Az első szettet elbukták a magyar lányok, a másodikban erőre kaptak, és egyenlítettek. A harmadik játszma viszonylag könnyedén úszott el. A mieink láthatóan nem adták fel, s az egyenlítésre törekedtek a negyedik szettben; a hajrában még 19:18-ra vezettek, viszont a végén érvényesült a papírforma, s győzött Szerbia. Ezzel együtt minden dicséret megilleti a magyar hölgyeket, szépen harcoltak. A fiúknak még nehezebb volt a dolguk. Oroszországban a házigazdák ellen léptek pályára rögtön az első meccsen. A csoda elmaradt, 3:0-ra alulmaradtak Szűcs Ákos tanítványai. A második ütközetben Szlovákiától kaptak ki 3:1-re, tehát biztossá vált; nem lesznek ott a korosztályos Európa-bajnokságon Szófiában. A torna utolsó játéknapján, szombaton hollandokkal szemben szépíthettek volna a mieink, de a bravúr ezúttal is elmaradt, miután simán, 3:0-ra kikaptak.

FIÚ U17-ES EB-SELEJTEZŐ, ANAPA (OROSZORSZÁG) A magyar csapat eredményei 1. mérkőzés: Oroszország–Magyarország 3:0 (22, 19, 11) 2. mérkőzés: Szlovákia–Magyarország 3:1 (23, 19, –20, 17) 3. mérkőzés: Hollandia–Magyarország 3:0 (14, 18, 17) LEÁNY U16-OS EB-SELEJTEZŐ, UB (SZERBIA) A magyar csapat eredményei 1. mérkőzés: Görögország–Magyarország 3:1 (–21, 10, 15, 15) 2. mérkőzés: Magyarország–Ciprus 3:0 (10, 11, 20) 3. mérkőzés: Szerbia–Magyarország 3:1 (21, −16, 16, 20)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.