UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-05-02 19:55

Asztalitenisz: ifjúsági fiú párosunk ezüstérmes a spanyol nemzetközi bajnokságon

A szerdai első nap után két egyéni és versenyzőnk, András Csaba és Dari Helga, valamint a fiúknál, párosban az András Csaba, Both Olivér kettős maradt versenyben a spanyol nemzetközi bajnokságon, az ifjúságiak versenyében. A magyar páros egészen a döntőig menetelt!

P. K. – utanpotlassport.hu A spanyol nemzetközi bajnokság második napján, az ifjúságiaknál fiú egyesben a negyeddöntőben búcsúzott András Csaba, miután 4:2-re kikapott az olasz Carlo Rossitól. Azt megelőzően a 32 között az orosz Vlagyiszlav Makorovot (4:3-ra), majd a nyolcaddöntőben a spanyol Juan Pérezt (4:1) is legyőzte. A hölgyeknél Dari Helga rögtön az első csütörtöki meccsén kikapott, így a legjobb 16 között fejezte be szereplését, a német Laura Tiefenbrunnertől szenvedett 4:1-es vereséget.

Both Olivér és András Csaba ezüstérmes lett Spanyolországban Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség
Both Olivér és András Csaba ezüstérmes lett Spanyolországban Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség
Párosban viszont az András Csaba, Both Olivér kettős egészen a döntőig menetelt.  A mieink szerdán előbb a spanyol, német Mihuel Nunez, Mike Hollo egységet verték meg 3:1-re, aztán csütörtökön a nyolc között a John Oyebode, Carlo Rossi párost is legyőzték, 1:2-ről fordítva, 3:2-re. Így András visszavágott Rossinak az egyesben elszenvedett vereségért. Az elődöntőben a francia Jules Cavaille, Denis Dorcescu kettőssel szemben az elveszített első szett után fordítottak a mieink, majd 2:2 után ők bírták jobban a meccs végét, 11:7-re megnyerték az utolsó szettet, ezzel 3:2-re a mérkőzést is. A döntőben aztán a magyar kettős már nem igazán tudta megnehezíteni a brazil, moldovai Guilherme Teodoro, Ursu Vladislav duó dolgát, amely két szorosabb (12:10 és 13:11) és egy simább (11:5) szettben 3:0-ra győzött. Így az András Csaba, Both Olivér kettős ezüstérmet szerzett az ifjúságiak között, a  párosok versenyében a spanyol nemzetközi bajnokságon. További korosztályos híreink ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.