UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2019-05-20 21:04

Új utakon, új korosztályos bajnokok hegyikerékpárban

A hétvégén a Bakonyban rendezték meg a hegyikerékpárosok korosztályos országos maratonbajnokságát. A versenyzők újonnan épített murvás utakat is kipróbáltak.

kocsis zoltan.jpg1
kocsis zoltan.jpg1
UP-info – utanpotlassport.hu A hétvégén immáron 9. alkalommal indult Bakonybélből, a Bakony szívéből a hegyikerékpárosok (MTB XCM) országos maraton utánpótlás-bajnoksága. A versenyzőket kísérőknek kis sétával a közelben több lehetőségük is volt szurkolni, vagy épp kirándulni egy nagyot a környék nevezetességeit megtekintve. A pálya nyomvonala az újonnan épített sóderes utaknak köszönhetően az elmúlt évekhez képest kissé megváltozott. A középtávon (67,9 kilométer, 1500 méter szint) induló fiatalok új irányból mászták meg a Kőris-hegyet. Az útvonal nagyrészt széles, murvázott erdészeti utakon haladt. A rövidebb távon indulókra 31,3 kilométer és 750 méternyi szint várt. A rövidtávú versenyek a legkisebbek küzdelmeivel kezdődtek, az U13-as lányoknál Motován Dóra (Focus Team Hungary), míg a fiúknál Kálmán Dániel Ákos (ZKSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Az U15-ös korosztályban Bruchner Regina (ZKSE) és Majoros Dávid (Kőbánya Cycling Team) ünnepelhetett, míg U17-ben Gergely Virág (VKE Nelson Pepperl-Fuchs Team) és Horváth Áron Mihály (Superior MTB Team) diadalmaskodott. A tizenkilenc éven aluliak között Szlovencsák Panka és Maróti János (Tatanka Racing Team) nyert.
kocsis zoltan
kocsis zoltan
Középtávon az U19-es korcsoport küzdelmeit a VKE Nelson Pepperl-Fuchs Team versenyzői uralták, Kiss Kata Emma ért célba elsőként a lányoknál, míg Fülöp Ádám István lett a legjobb a fiúk között – tájékoztatott az eredményekről a bringasport.hu. A verseny nyomvonala Vinyénél, Fenyőfőnél és Királykapunál keresztezte a közutakat, ezért a bringásoknak esetenként a KRESZ szabályait is figyelembe kellett venniük. További híreink KERÉKPÁRSPORTOKBAN sportági aloldalunkon