UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-06-02 09:57

A 17 éves Palasics Kristóf ugrik be a megsérült Sterbik helyére a férfi kézilabda BL Final Fourban

A bakonyiak serdülőkorú kapusa az első géppel utazott Kölnbe a Vardar Szkopje elleni vasárnapi kézilabda Bajnokok Ligája-döntőre. A Telekom Veszprém utánpótlás szakmai igazgatója, Gulyás Péter elmondta, nem félti a fiatal játékost a feladattól.

UP-infoEgy héttel a serdülőbajnoki cím után Bajnokok Ligája-aranyérmert is nyerhet a Telekom Veszprém 17 éves kapusa, Palasics Kristóf. A már az NB I-ben is bemutatkozott játékos szombat este utazott Kölnbe, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére, miután a bakonyiak első számú kapusa, Sterbik Árpád megsérült a Kielce ellen 33–30-ra megnyert találkozón.

Palasics Kristóf az első géppel Kölnbe utazott a megsérült Sterbik Árpád helyett Forrás: Dávid Vörös Photography
Palasics Kristóf az első géppel Kölnbe utazott a megsérült Sterbik Árpád helyett Forrás: Dávid Vörös Photography
A néhány nappal ezelőtt Diaz Ivo és Iváncsik Gergő csapatának tagjaként serdülőbajnokságot nyert sportoló korábban Gödöllőről került Veszprémbe. Mint arról Gulyás Péter, a Telekom Veszprém utánpótlás szakmai igazgatója beszámolt, nemcsak a saját korosztályában, hanem az ifjúságiak, sőt, néhány alkalommal már a felnőttek mérkőzésein is kapott feladatot, így tehát korát meghazudtoló tapasztalattal rendelkezik. „Kristófról csak jót tudok mondani – kezdte a 111-szeres válogatott Gulyás az SzPress Hírszolgálatnak. – Óriási tehetség, szorgalmas sportoló, ráadásul még jó tanuló is. Mindkettőnknek leesett az állunk, amikor megtudtuk, hogy azonnal csomagolnia kell, és az első géppel Kölnbe indulnia. De aztán összedugtuk a fejünket, és nekem úgy tűnt, hogy a fiú nem remegő térdekkel fog csatlakozni David Davis csapatához. Aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz a nap a Sterbik Árpinál 22 évvel fiatalabb Palasics Kristófnak. Jól ismeri egymást a két kapus, kapcsolatuk baráti. Volt már úgy is, hogy külföldön szobatársak voltak.” Azt persze egyelőre nem lehet tudni, hogy mit hoz a Vardar Szkopje elleni, 18 órakor kezdődő finálé. Az is előfordulhat, hogy a beugró kapusra fontos feladatok várnak a Lanxess Arénában. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.