UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-06-24 19:07

Nemzetközi futballünnep a magyar Riviérán

Második alkalommal indul útjára a labda a siófoki Balaton-trófea nemzetközi focitornán. A viadalon hét utánpótlás-korosztály közel százhúsz csapata, több mint kétezer lurkó rúgja a bőrt. Lakatos Lóránt, a négynapos megméretést szervező cég ügyvezetője a játék szeretete mellett a külföldi kapcsolatok ápolásának jelentőségét emelte ki a rendezvény fő céljai közül.

Június 24-28-án igazi ünnepi hangulat vár a „nyár fővárosára”, avagy immáron másodjára gyűlnek össze Európa és a tengerentúl különböző országaiból a focira éhes gyerekek, hogy megmutassák egymásnak tudásukat és élvezzék a balatoni levegőt. Az egyes futballkultúrák küzdelmén csaknem 120 motiváltságtól duzzadó korosztályos alakulat vesz részt; Bosznia-Hercegovinából, Horvátországból, Csehországból, Koszovóból, Lengyelországból, Szlovákiából, Szlovéniából és természetesen hazánkból is érkeztek fiatalok, nem is kis számban, elvégre a tavalyi létszámot felülmúlva, több mint 2000 labdarúgó-palánta lepi el Siófok városát.

Második alkalommal rendezik meg Siófokon a Balaton-trófea nemzetközi futballtornát Forrás: euro-sportring.com
Második alkalommal rendezik meg Siófokon a Balaton-trófea nemzetközi futballtornát Forrás: euro-sportring.com
„Fokozódik az érdeklődés a Balaton-trófea iránt. Idén Amerikából is jönnek együttesek, így elmondhatjuk, hogy a Puskás-Suzuki-kupához hasonlóan a siófoki utánpótlástorna is interkontinentálissá vált” – újságolta büszkén az eseményt szervező cég ügyvezetője, Lakatos Lóránt. Az üzletember szerint minden feltétel adott, hogy ismételten kiváló hangulatban teljenek az idelátogató gyerkőcök napjai. „Mindenkinek az az egy cél lebegett a szeme előtt, hogy minél többen legyünk itt a nyár leghangulatosabb városában. A párharcokat a Siófoki Bányász futballklub közreműködésével három minden igényt kielégítő pályán bonyolítjuk le. Hét utánpótlás korosztályban hirdettünk tornát, U9-től egészen az U17-ig próbára tehetik magukat a fiatal tehetségek. Mivel a résztvevők nagy része nem profi játékos, a foci szeretetén van a hangsúly és nem azon, hogy feltétlenül a legjobbnak kell lenni. Tavaly is szép számmal alakultak barátságok a pályán kívül. Szerintem ez remek: ha a magyarok külföldi gyerekekkel lépnek kapcsolatba, már megérte.”

BALATON-TRÓFEA 2019, PROGRAM (június 24-28.) Hétfő 12.00-19.00: bejelentkezés Siófokon – Kiss Szilárd Sportcsarnok Kedd 08.00-19.00: csoportmérkőzések 20.15-21.45: ünnepélyes megnyitó SZERDA 08.00-19.00: csoportmérkőzések CSÜTÖRTÖK 08.00-19.00: helyosztók PÉNTEK 08.00-17.00: döntők, díjátadók, hivatalos UEFA-ünnepség

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.