UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-07-03 16:26

Szabó Richárd (19) és Pócsik Botond (18) profi szerződést kötött az FTC labdarúgócsapatával

Két utánpótláskorú játékossal bővítette keretét a Ferencváros labdarúgócsapata. Szabó Richárd és Pócsik Botond nagy megtiszteltetésnek gondolja a szerződéskötést.

Az FTC labdarúgócsapata két U19-es játékossal is profi szerződést kötött: a 19 éves Szabó Richárddal, valamint a 18 éves Pócsik Botonddal.

fradi 2
fradi 2
A középpályás Szabó Richárd a Goldball egyesületénél nevelkedett, majd 2013 nyarán csatlakozott a zöld-fehérekhez. Az U14-től kezdve végigjárta a klub utánpótláscsapatait, majd 17 évesen az U19-esek között játszott. A tehetséges fiatal csatlakozhatott a Ferencváros első ausztriai edzőtáborának keretéhez – számol be a fradi.hu. A támadószellemű Pócsik Botond Mátészalkán kezdett el focizni, majd 2014-ben a Győri ETO akadémiája szerződtette. Egy évre rá, mikor még 15 éves sem volt, megszerezte az FTC és azóta 33 találatot jegyzett az utánpótlásgárdákban. Az ifjú csatár az előző szezonban 25 U19-es bajnokin 12 alkalommal volt eredményes. „Nagyon sokat jelent számomra ez az esemény. Elmondhatatlanul jó érzés, hogy korábban csak a nagy játékosokat láttam ilyen bejelentéseken, most pedig minket fotóztak le Fradi-mezzel a kezünkben. Ez óriási megtiszteltetés! Remélem, hogy ez egy hosszú történet kezdete” – mondta Szabó Richárd az aláírást követően. Pócsik Botond hozzátette, hogy rengeteget dolgoztak az elmúlt években ezért a szerződésért. „Úgy érzem, hogy főleg az utolsó fél évre forrott ki a játékunk Ricsivel. Esetemben ez gólokban mutatkozott meg, Ricsi pedig nagyon magabiztosan, stabilan játszott a középpályán. Máshonnan is megkerestek minket, de csak a Ferencváros volt képben számunkra, egyértelmű volt, hogy itt képzeljük el a jövőnket, itt szeretnénk tovább fejlődni.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.