UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2019-07-19 21:12

A magyar junior kézilabda-válogatottnak nem volt ellenszere a horvátok átlövőtitánjára

A magyar U21-es válogatott ötgólos vereséget szenvedett a horvátokkal szemben Pontevedrában, az U21-es világbajnokság csoportkörében. Gyurka János együttese győzelemre elég mennyiségű gólt dobott, védekezésben azonban tehetetlen volt az ihletett formában bombázó Ivan Martinovic ellen, így 37-32-re kikapott nagyobb játékerőt képviselő riválisától.

A Gyurka János vezette junior férfi kézilabda-válogatott két, előzetesen a legkönnyebbnek vélt mérkőzéssel kezdte meg a spanyolországi U21-es világbajnokságot. A nem éppen világverő Bahreint nyögvenyelősen, Koszovót 15 góllal múlta felül a magyar alakulat, amely harmadik nekifutásra igazi rangadóra készült csoportja másik hibátlan mérleggel bíró együttese, Horvátország ellen.

A tornán eddig 32 százalékkal hárító Győri Kristóf sem tehetett semmit a horvát rakétákkal szemben Forrás: IHF
A tornán eddig 32 százalékkal hárító Győri Kristóf sem tehetett semmit a horvát rakétákkal szemben Forrás: IHF
A magyarok mestere már a korosztályos tornát megelőzően felhívta a figyelmet a problémára, miszerint a keret támadásban hasznos játékosai nem igazán védekeztek klubjaikban a mögöttünk hagyott idényben. Nos, ennek itta meg a levét a junior-válogatott: egyszerűen nem talált ellenszérumot a horvát bombázókra. Déli szomszédunk valósággal átgázolt a magyar együttesen az első játékrészben. A 22 horvát gólból ráadásul 19-et az ellenfél belső hármasa szerzett átlövésekből, vagyis finoman szólva döcögött a mieink felállt falas védekezése. Ami azt illeti, a tavaly a Bundesligában 141 gólt dobó Ivan Martinovic sok rivális orra alá fog még borsot törni ezen a világeseményen, mindenesetre ellenünk sem adta 12 gólnál alább. A magyar alakulat hátul nem védekezett elég magasan, elöl meg elhamarkodott döntéseket hoztak Máthé Dominikék. Így hét gólos hátrányból várhatták a folytatást (22–15). A második harminc percben Szita Zoltán nélkül küzdött Gyurka János gárdája, a balátlövőnek a Dominik Novakkal való ütközést követően rándult meg a nyaka. Az ellenfélnél is kidőlt egy játékos, és mint utóbb kiderült, Josip Sarac kiesése nagyobb hatással volt a történésekre, mint Szitáé. Borzas Uros ugyanis a hátára vette az együttest. 9 góljával messze a legeredményesebb magyar lett a mérkőzésen, neki is köszönhető, hogy végül is 30 gól fölött dobott a magyar brigád, ami minden szempontból eredményes támadó játékra vall. Az együttes még a második félidőt is megnyerte két góllal, viszont ez sem javított sokat az első félidei eredményen, legfeljebb kozmetikázta azt. A horvátok kvázi akkor szereztek gólt, amikor akartak, és 37–32-re megnyerték a csatát, ezzel óriási lépést tettek a csoportelsőség felé. A magyar U21-es válogatott ugyanúgy négy ponttal várja a folytatást, mint Portugália és Brazília.

FÉRFI JUNIOR KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SPANYOLORSZÁG C-CSOPORT, 3. FORDULÓ Horvátország–Magyarország 37–32 (22–15) Gól: Borzas 9, Rosta 4, Schäffer, Máthé 3-3, Kerkovits, Szita, Ubornyák, Kecskés, Spekhardt, Szűcs 2-2, Tóth 1 A csoport további eredményei: Portugália–Koszovó 32–21, Brazília–Bahrein 27–26 A MAGYAROK TOVÁBBI PROGRAMJA Július 21., vasárnap (Pontevedra) 20.00: Magyarország–Portugália Július 22., hétfő (Pontevedra) 20.30: Magyarország–Brazília Tv: a Sport Tv a magyarok összes meccsét adja

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.