UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2019-07-27 14:48

Balázs Krisztián korláton bronzérmes az EYOF-on

Balázs Krisztián a tornászok szerenkénti döntőjének második napján két szeren is érdekelt volt a baki EYOF-on, és a korláton bemutatott gyakorlatát a harmadik legjobbnak ítélte meg a zsűri. Az FTC 17 éves versenyzője a nyújtón hibázott.

A baki EYOF zárónapján a tornászok között még két szer fináléjában is érdekelt volt Balázs Krisztián, aki összesen négy szeren kvalifikálta magát a legjobbak közé. Pénteken gyűrűn az 5., talajon a 7. helyet szerezte meg. Szombaton a korlát nyolc fős döntőjének második csoportjában elsőként lépett színre, azaz ötödikként mutatta be gyakorlatát. A korláton végig magabiztosan mozgó Krisztián a leérkezéskor nem tűnt teljesen elégedettnek, de nagyobb rontás nélkül hajtotta végre erős gyakorlatát és ezt a bírók is így látták, hiszen 13.566 ponttal jutalmazták, ami abban a pillanatban a második helyet jelentette számára. Hátra volt azonban még három nagyon erős versenyző.

balázs k mura
balázs k mura
Az ukrán Ilja Kovtun meg is mutatta, hogy nyerni érkezett az azeri fővárosba, 14.600-ra értékelt bemutatója aranyérmet hozott számára. A döntő utolsó gyakorlata előtt Kiki a harmadik helyen állt, így éremszerzése Ivan Kuljak pontszámán múlott. Az orosz rendkívül elszántan kezdett neki produkciójának, ám egy óvatlan pillanatban megingott és ráült a korlátra. Elkeseredetten fejezte be mutatványát, mert ő is tudta, ez a hiba sokba kerül. Így is lett. Az eredménye csak a hetedik helyre volt elég, ez pedig azt jelentette, hogy Balázs Krisztián bronzérmes. A díjátadó után következett az FTC 17 éves tornászának kedvenc szere. A nyújtó fináléjában Krisztián a győri junior-világbajnokság harmadik helyén végzett, de az európai mezőnyben még ennél is jobb helyezést szeretett volna elérni. Negyedikként ugrott fel a szerre, és talán a túlzott akarás vagy egy pillanatnyi figyelmetlenség következtében, a gyakorlat elején fordulat közben lecsúszott a jobb keze a nyújtóról és jókorát huppant a szőnyegre. Természetesen még befejezte, amit elkezdett, sőt nem is akármilyen eleganciával, de a leugrás után fejét csóválva fejezte ki, hogy ő bizony itt többre számított. A nyújtót szintén az ukrán Kovtun nyerte, Nagy Zoltán tanítványát a hetedik helyre sorolták, de csüggedésre azonban nincs oka, hiszen a magyar küldöttség tizenkettedik bronzérmét akasztották a nyakába. Emellett kilenc ezüsttel is büszkélkedhet Magyarország. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.