UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2019-07-27 19:21

Vízilabda: a második félidőben leiskolázta az olaszokat, és döntős a magyar válogatott a fiú U15-ös Eb-n

A lőtt gól nélküli első negyed után nagyszerű játékkal verte meg az olaszokat a magyar válogatott a bulgáriai fiú U15-ös vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében. Vincze Balázs csapata 8–6-ra győzött, és készülhet a vasárnapi fináléra.

Óriási csatában, drámai győzelmet aratott csütörtökön a szerbek elleni Európa-bajnoki negyeddöntőben az U15-ös vízilabda-válogatott. A magyar fiúk két nappal később újra a vízben voltak a bulgáriai Burgaszban zajló kontinenstornán, az olaszokon át vezetett az út a fináléba.

Nagyszerű második félidővel jutott Eb-döntőbe az U15-ös válogatott Fotó: Kovács Cs. Tamás
Nagyszerű második félidővel jutott Eb-döntőbe az U15-ös válogatott Fotó: Kovács Cs. Tamás
A szerbek felett aratott 13–12-es diadal lendületét azonban nem sikerült átmenteni a következő mérkőzés startjára. Az első negyedben gólképtelen maradt Vincze Balázs együttese, igaz, az olaszok is csak kétszer találtak be, így nagy baj még azért nem volt (0–2). Annál is inkább, mert a második felvonásban már a támadójátékra sem lehetett panasz. Előbb Barics Bence, majd Szalai Péter volt eredményes, ezzel gyorsan ledolgozták a fiúk a hátrányt, és az azt követő gyors gólváltást követően egálban mehettek a nagyszünetre a csapatok (3–3). A kiválóan záró magyar védelem a félidő után még egy szintet feljebb lépett, és Csite Lóránd nagyszerű kapusteljesítményével kiegészülve egy gólon tartotta az itáliaiakat. S mivel közben Fekete Paolo és Tamás Kevin is zörgette a hálót, az utolsó nyolcperces etap már magyar előnnyel kezdődött (5–4). A záró negyed elején pedig Fekete ötöse és Nagy Ákos bombája gyakorlatilag el is döntötte a lényegi kérdéseket, a magyar csapat az Eb-döntő kapujában állt. És miután a hajrában nem történt csoda, 8–6-tal be is húzta a találkozót, készülhet a görögök vagy montenegróiak elleni vasárnapi fináléra. A sikerrel megvívott utolsó előtti lépést követően az együttes vezetőedzője, Vincze Balázs is összességében elégedett volt: „Számítottunk arra, hogy kínkeserves, nehéz mérkőzés lesz. Az elején voltak problémáink, de onnantól kezdve, hogy a támadásainkba bele tudtunk vinni egy kis vagányságot is, a mi javunkra fordult az összecsapás. Egy jó erőkből álló olasz csapatot sikerült felülmúlnunk. A vasárnapi döntővel kapcsolatban egyáltalán nem hátrány, hogy nem tükörsima győzelemmel léptünk tovább, természetesen most mindenki örül, aztán pedig készülünk az utolsó feladatra.”

FIÚ U15-ÖS VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BURGASZ (BULGÁRIA) Elődöntő MAGYAROSZÁG–OLASZORSZÁG 8–6 (0–2, 3–1, 2–1, 3–2) Magyar gólszerzők: Szalai 2, Barics, Fekete, Gaszt, Nagy, Tamás, Tymcyna 1-1 A magyar keret: Kapusok: Csite Loránd, Gyapjas Viktor Mezőnyjátékosok: Fekete Paolo, Nagy Ákos, Szépfalvi Gergő, Besenyei Áron, Barics Bence, Gaszt Roland, Tamás Kevin, Kis Ferenc Ágoston, Országh Mihály, Tymcyna Máté, Mészáros Bálint, Szalai Péter, Pál-Szabó Norbert

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.