UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2019-08-02 10:59

Strandröplabda: nem remegtek meg a Vasvári testvérek az U20-as országos bajnokság döntőjében

Csütörtökön az U20-os korosztály döntőjével folytatódott a a Lupa tónál rendezett MKB-Pannónia Strandröplabda országos bajnokság. A dobogó tetejére a lányoknál Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi, a fiúknál pedig Dóczi Domonkos és Ghazal Jamil állhatott fel - számol be róla a hazai szövetség.

Két napja nagy meglepetésre a legjobb négy közé sem tudtak bejutni a Vasvári testvérek az U22-eseknél, most azonban sikerült kiköszörülniük a csorbát: két csoportmeccsükön például összesen 21 pontot szereztek ellenük, majd a két éve U16-os bajnok, negyedik kiemelt Petréd, Szabó duó sem jelentett akadályt a számukra. Érdekes egyébként, hogy az első négy kiemelt közül egyedül Vasváriék tudták megnyerni csoportjukat, mind a Petréd, Szabó, mind a Tátrai, Vecsey, mind pedig a két napja U22-es aranyérmes Divényi, Réthelyi kettős is meglepő vereséget szenvedett, s ezt leginkább utóbbiak bánhatták, mert így az elődöntőben kerültek össze a testvérpárral, akiket két napja kiejtettek a negyeddöntőben. Most azonban sikerült a visszavágás, igaz, ezúttal csak a döntő játszmában tudták kicsikarni a döntőbe jutást. Ott Tátrai Nikoletta és Vecsey Fanni várt rájuk, akik első meccsükön a szerdán U16-os bajnoki címet szerző Gubik, Puskás duótól szenvedtek vereséget, azt követően azonban sikerrel vettek minden akadályt: a negyeddöntőben a Divényiék ellen nyerő Kovács, Kun kettőst, az elődöntőben pedig a Horváth, Kecskeméti duót verték. A döntő legnagyobb kérdése az volt, hogy megremegnek-e a tesók, s bár a szettek közepén két-három ponttal még Vecseyék vezettek, mindkétszer belecsúsztak olyan négy-öt pontos hullámvölgybe, ahonnan, már nem tudtak visszakapaszkodni. A Vasvári testvérpár így a tavalyi U18-as aranyérem után ezúttal U20-ban szerzett bajnoki címet, míg a bronz Divényi Zitáé és Réthelyi Zsófiáé lett, akik ugyancsak két játszmában győzték le Horváth Flórát és Kecskeméti Sárát.

A Vasvári testvérek nyerték az U20-as országos bajnokságot Forrás: Magyar Röplabda Szövetség
A Vasvári testvérek nyerték az U20-as országos bajnokságot Forrás: Magyar Röplabda Szövetség
„Dunaújvárosi győzelmünk után kedden nagyon görcsösen játszottunk. Attól féltünk, hogy kikapunk, és ezért aztán ki is kaptunk” – árulta el a döntő után Vasvári Eszter. – „Most megint nyertünk, szóval a szombati felnőtt döntőben megint rajtunk van a teher.” Húga, a 15. születésnapját kedden ünneplő Vasvári Zsófi viszont igyekezett megnyugtatni nővérét: „Ma egész nap Örményi Panni volt a kabalánk, minden meccsen szurkolt nekünk és mindet meg is nyertük. Ha velünk lesz szombaton is, akkor nem lehet baj…” – tette hozzá nevetve. A fiúknál nem voltak ekkora izgalmak, mert az első helyen kiemelt Dóczi Domonkos, Ghazal Jamil kettős szettveszteség nélkül jutott fel a dobogó tetejére. Bár a negyeddöntőben a szerdai U16-os aranyérmes Udvarhelyi, Zarka, az elődöntőben pedig a Czeilinger, Iványi kettős egy-egy játszma erejéig megszorongatta őket, de végül makulátlan mérleggel szerezték meg az aranyérmet, a fináléban a Petik Csanád, Péli Rudolf duót legyőzve, mag a bronzérem a Czeilinger Bálint, Iványi Máté kettősé lett, miután legyőzték az Apró Barnabás, Szalai Viktor kettőst. „Először is szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy ilyen remekek a körülmények között versenyezhettünk” – nyilatkozta Ghazal Jamil az eredményhirdetést megelőzően. – „Nem volt könnyű dolgunk, nehéz mérkőzéseink voltak, és a végén egy izgalmas döntőben szereztük meg a bajnoki címet, ami számomra azért is különleges, mert nekem ez az első ob-aranyam.” Az U18-as Eb-résztvevő Dóczi Domonkos számára viszont már nem újdonság a dobogó tetején állni. „Tavaly Mikuláss Marcellel győztem az U18-asok között, s idén is indulok majd abban a korosztályban is, ezúttal Fekete Boldizsárral, s ott is szeretnék érmet szerezni. Szeretném kiemelni, annak is nagyon örülök, hogy klubtársaink ellen vívhattuk a döntőt, akik ugyancsak minden elismerést megérdemelnek.”

MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, Lupa tó U20 lányok: 1. VASVÁRI ESZTER, VASVÁRI ZSÓFI (SRSE) 2. TÁTRAI NIKOLETT (SRSE), VECSEY FANNI (Gödöllői RC) 3. DIVÉNYI ZITA, RÉTHELYI ZSÓFIA (Kispest SE) 4. KECSKEMÉTI SÁRA (Dunakanyar), HORVÁTH FLÓRA (SRSE) 5. PETRÉD IMOLA, SZABÓ ZSÓFIA (ÓSSC) 5. GUBIK HANNA, PUSKÁS SÁRA (Beach Sport) 5. KOVÁCS KATALIN, KUN STEFÁNIA (SRSE) 5. EPERJESSY FLÓRA, SZABÓ KINCSŐ (ÓSSC) 9. GYŰRŰS BORÓKA (SRSE), RÉTHELYI ORSOLYA (Kispest SE) 9. CZEILINGER ADRIENN, VESZELI FANNI (SRSE) 9. RUCZ RÉKA, VAJDA VIRÁG (RÖAK Kaposvár) 9. ÖRMÉNYI ANNAMÁRIA, KIRSCH KITTI (SRSE) U20 fiúk: 1. GHAZAL JAMIL, DÓCZI DOMONKOS (SRSE) 2. PETIK CSANÁD, PÉLI RUDOLF (SRSE) 3. CZEILINGER BÁLINT, IVÁNYI MÁTÉ (Pénzügyőr) 4. SZALAI VIKTOR, APRÓ BARNABÁS (SRSE) 5. UDVARHELYI MÁRTON, ZARKA MÁRTON (SRSE) 5. SÁNDOR BERNÁT, SUBA RÓBERT (SRSE) 5. BUZOGÁNY PÉTER (Beach Sport), BUNNA MÁTÉ (SRSE) 5. PETRÉD ZSOMBOR, SZABÓ GERGŐ (Pénzügyőr) 9. BUSZ BARNABÁS (Pénzügyőr), FEKETE BOLDIZSÁR (SRSE) 9. KISPÁL BALÁZS, SZÉKELY PÉTER (Pénzügyőr) 9. PÁSZTOR IMRE, SZABÓ GYÖRGY (Gödöllői RC)

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.