UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2019-08-09 13:00

Tenisz: U18-as leányválogatottunk hetedik helyen zárt a granville-i Eb-n

Az U18-as leányválogatott szövetségi kapitánya, Nagy Tamás szerint a viszontagságos utazás és a selejtezőtorna után tapasztalt fáradtság befolyásolta játékosai teljesítményét a franciaországi Európa-bajnokságon, úgy gondolja, hogy egy jó fizikai állapotban lévő magyar csapat a döntőre is esélyes lett volna.

Hetedik helyen végzett a Nagy Adrienn, Drahota-Szabó Dorka, Jánosi Luca összeállítású U18-as leányválogatott a franciaországi Granville-ben megrendezett csapat Európa-bajnokság nyolcas döntőjében. Nagy Tamás szövetségi kapitány összességében elégedett csapata kiemelkedőnek mondható eredményével, hiszen magyar korosztályos válogatottaink közül csupán nekik sikerült kvalifikálniuk magukat selejtezőjükből.

Korosztályos csapataink közül csak az U18-as leányválogatott játszhatott Eb-döntőben.
Korosztályos csapataink közül csak az U18-as leányválogatott játszhatott Eb-döntőben.
„Nem szeretnék kifogásokat keresni, de úgy gondolom, hogy a fizikai fáradtság, illetve az utazás viszontagságai egyértelműen befolyásolták a lányok teljesítményét. Az olaszországi selejtezőtorna után kevés időnk volt pihenni, mivel az szombaton ért véget, hétfőn meg már játszanunk kellett Granville-ben a szlovákok ellen. Játékosaink emiatt nem tudták kihozni magukból a maximumot” – mondta el oldalunknak a kapitány, aki szerint, ha a csapatból nem hiányzik a frissesség, akár a döntőbe is bejuthatott volna. A szlovákok elleni 2:1 arányban elbukott negyeddöntő után válogatottunk a második kiemelt oroszok elleni mérkőzést is elvesztette, így a 7–8. helyért játszhatott tovább. Törökország ellen összeszedett játékkal 2:1-re nyertek a lányok. „A lányok rengeteg nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, de természetesen sokat kell még fejlődniük ahhoz, hogy a felnőtt mezőnyben is helyt tudjanak állni. A csapat jó képességű játékosokból áll, Nagy Adrienn kiválóan röptézik, ezt az is igazolja, hogy párosban nyert már Grand Slam-tornát is, míg Drahota-Szabó magabiztosan tudja irányítani a pontokat hátulról” – értékelte teniszezőit az edző.

A magyar U18-as válogatott eredményei a granvillei-i csapat Eb-n Negyeddöntő: Magyország–Szlovákia 1:2 Az 5–6. helyért: Magyarország–Oroszország 0:3 A 7–8. helyért: Magyarország–Törökország 2:1

További korosztályos híreink TENISZBEN a sportági aloldalunkon.