UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-09-06 20:59

3x3-as kosárlabda: a magyar lányok 2. helyen jutottak tovább csoportjukból

Pénteken a lányok csoportküzdelmeivel kezdődőtt meg Tbilisziben a 3x3-as U18-as kosárlabda Európa-kupa; a Földi Attila vezette magyar leánycsapat egy győzelemmel és egy vereséggel, végül második helyen zárt kvartettjében, így a franciákkal nézhet farkasszemet a torna negyeddöntőjében.

A Földi Attila vezette magyar 3x3-as leány kosárválogatottra komoly erőpróba várt pénteken a Tbilisziben zajló U18-as Európa-kupa nyitányán. Az előző év negyeddöntős csapatából mára senki sem maradt a keretben, a megújult együttesnek pedig a jó erőkből álló németek, valamint a kiismerhetetlen házigazdákkal kellett farkasszemet néznie, és egyik rivális sem ígérkezett éppenséggel sétagaloppnak.

A magyar lányok továbbjutottak csoportjukból Forrás: FIBA
A magyar lányok továbbjutottak csoportjukból Forrás: FIBA
Az előzetes várakozásoknak megfelelően valóban nem asszisztáltak a németek a magyar lányok sikeres bemutatkozásához az  Európa-kupában.  Noha a tízperces csörte első hat percében még Varga Eszterék voltak előnyben, az összecsapás végére az ellenfél valahonnan többletenergiát mozgósított, miközben a mieink egyre csak fáradtak. A végletekig feszült, szoros mérkőzést Laura Zolper klasszisa döntötte el: a németek legeredményesebb játékosa kétszer is kétpontost dobott, a vége 15–10 lett oda. Sokat ugyanakkor nem búslakodhattak Révész Lucáék, hiszen bő fél óra múlva ismét várta őket az Európa-kupa félpályája: ezúttal a hangulatra sem lehetett panasz, elvégre a házigazda grúzok kedvencei voltak a magyar lányok ellenfelei. Nos, az első csatához képest jóval könnyedebben játszottak a mieink, Dénes Anna formába lendült, és Szerencsés Tamara is megszerezte első pontjait. Hiába lépett fel a rivális három 190 cm magas, kemény kötésű lánnyal, Földi Attila tanítványain nem érződött, hogy fizikai hátrányban lennének. Sőt a mozgékonyság bizonyult a mindent eldöntő faktornak ezen a partin. A magyar lányok 15–6-ra győztek az életbevágóan fontos mérkőzésen, és mivel a németek 21–6-ra győzték le a házigazda csapatot, a mieink második helyen jutottak tovább a csoportból. Vasárnap a franciák várnak rájuk a negyeddöntőben.

3x3-AS U18-AS EURÓPA-KUPA, TBILISZI A magyar leánycsapat csoportmérkőzései Magyarország–Németország 10–15 Magyarország–Grúzia 15–6 A magyar leánycsapat kerete: Dénes Anna, Révész Luca, Szerencsés Tamara, Varga Eszter Vezetőedző: Földi Attila

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.