UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2019-10-03 16:22

Taekwondo: a kadétok számára befejeződött az Eb, de máris kezdenek a juniorok

A csütörtöki versenynappal befejeződött az idei kadét Európa-bajnokság. A magyar csapat a zárónapon már nem tudott újabb érmet szerezni, így Márton Viviana szerdai nagy menetelésének köszönhetően egy aranyéremmel zárta a tornát. A juniorok péntektől veszik birtokba a pástokat – írja összefoglalójában a szövetség hivatalos honlapja.  

A castellóni kadét taekwondo Európa-bajnokság záró napján két magyar versenyzőért szoríthattunk. A szerdán az 51 kilósok között aranyérmet nyerő,  Márton Vivina ikertestvére, Márton Luana 47 kg-ban indult, míg Raposa Csenge 59-kg-ban, de egyikük sem jutott túl az 1. fordulón. Márton nagyon hatalmas csatára késztette az orosz Szucsilovát, de végül kikapott (18-19), így nem jutott be a nyolcaddöntőbe. Raposa pedig a szerb Adjukoviccsal szemben maradt alul (7-13).

Szerdán a juniorok is elutaztak a spanyolországi Eb-re Fotó: http://wtftaekwondo.hu
Szerdán a juniorok is elutaztak a spanyolországi Eb-re Fotó: http://wtftaekwondo.hu
A magyar küldöttség a kadét Eb-t így egy aranyéremmel fejezte be a Spanyolországban élő Molnár-ikerpár nehezebb súlycsoportban versenyző tagja, Viviana révén. Ők a közelmúltban lettek magyar válogatottak, és Viviánának máris összejött az érem, ráadásul a legfényesebb fajtából, de Luana sem vallott szégyent. A tavalyi, ugyancsak spanyolországi Eb-n nem nyertek érmet a kadétok, tehát sikerült javítani az egy évvel ezelőtti szereplésen. Ugyancsak az éremszerzés reményében keltek útra szerdán a juniorválogatott tagjai. Ők pénteken kezdik meg szereplésüket, szintén Castellónban. A Salim név mond önnek valamit? – kérdezte Patakfalvy Miklós, a szövetség elnöke. – Nálunk igencsak jól cseng, hiszen Salim Gergely 1995-ben világbajnoki bronzérmet hozott Magyarországnak, de olimpiát is nyert 1992-ben, igaz, azt még dán színekben. Na már most, van neki két fia, Omar és Sharif, akik az Eb-n fognak bemutatkozni magyar válogatottként. Ők az Egyesült Államokban, profi körülmények között edződnek, és eddig szintén eredményesek utánpótlásszinten, például pánamerikai bajnokságot nyertek mindketten, szóval nagy erősségei lehetnek küldöttségünknek. De ne feledkezzünk meg Józsa Leventéről sem, aki az egyik legrutinosabb tehetségünk. Utolsó éves juniorként, ha a korábbi eredményeit is számításba vesszük, mindenképpen éremesélyesnek tartom. Az Iskolai Küzdősport-világbajnokságon óriási balszerencse érte azzal, hogy eltörte a kezét. Ez nyilván hátráltatta az edzésmunkáját, de most már egészséges, és ha ki tudja hozni magából, ami benne van, akkor lehet majd róla cikkezni az Eb után – osztotta meg a juniorokkal kapcsolatos várakozásait az utanpotlassport.hu-val még a hét elején a szövetség első embere.

JUNIOR TAEKWONDO-EB, CASTELLÓN (SPANYOLORSZÁG) A magyarok programja Október 4., péntek: Salim Omar (45 kg), Tóth Dáriusz (48 kg), Salim Sharif (51 kg) Október 5., szombat: Józsa Levente (63 kg) Október 6., vasárnap: Bailey Kelen (+78 kg) Edző: Galambos Bence

További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.