UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2019-10-06 21:25

Asztalitenisz: aranyérmes a Lei, Szántosi páros Szlovéniában; András és Tölgyes is helyt állt az Európa top 10-bajnokságon

A hétvége pingpongszenzációjáról két újonckorú fiatal gondoskodott: Lei Balázs és Szántosi Dávid kettőse győzött serdülő párosban a szlovén nemzetközin. Eközben András Csaba és Tölgyes Dorottya is lecsúszott a dobogóról a hollandiai Európa top10-bajnokságon.

András Csaba negyedik lett az Európa top10-bajnokságon Forrás: MOATSZ
András Csaba negyedik lett az Európa top10-bajnokságon Forrás: MOATSZ
Sűrű hétvégéjük volt az utánpótláskorú asztaliteniszezőknek: András Csaba és Tölgyes Dorottya a hollandiai Noordwijkben szerepelt az ifjúsági, illetve serdülő Európa top10-bajnokságon, míg több fiatal a szlovén nemzetközi bajnokságon próbált szerencsét. A legfényesebb siker Otocecben született, a serdülő párosban elért magyar aranyéremről két még újonckorú játékos gondoskodott. Lei Balázs és Szántosi Dávid kettőse parádésan menetelt, az elődöntőben dél-koreai, a fináléban pedig román duót felülmúlva állhattak a dobogó legfelső fokára. Ígéretesnek tűnt a magyarok szereplése Hollandiában is, az utolsó napra fordulva Andrásnak a végső győzelemre, Tölgyesnek pedig az éremszerzésre volt reális esélye. Vasárnap azonban mindketten nyertes csata nélkül maradtak, így lecsúsztak a dobogóról, András Csaba a  negyedik, Tölgyes Dorottya pedig a hatodik lett. További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.