UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2019-10-15 13:50

Kosárlabda: 101 pontos különbségű győzelem is volt a junior fiúbajnokság alapszakaszának negyedik fordulójában

Kiélezett és nagy különbségű párharcokra egyaránt volt példa a kosárlabdázó fiúk juniorbajnoksága alapszakaszának negyedik fordulójában. A legfölényesebb győzelmet a Budapesti Honvéd fiataljai aratták a Dombóvári Kosársulival szemben: 133−32.

Három-három mérkőzést rendeztek a fiú kosarasok juniorbajnokságának keleti és nyugati csoportjában, és nagy különbségű győzelmekre, valamint szoros párharcokra egyaránt volt példa.

Százegy pontos különbséggel nyertet a Honvéd fiataljai a dombóváriak ellen
Százegy pontos különbséggel nyertet a Honvéd fiataljai a dombóváriak ellen
A legnagyobb arányú sikert a Budapesti Honvéd érte el: hazai pályán aratott 133−32-es diadalt a Dombóvári Kosársuli KE alakulatával szemben. A meccs embere Erdei Márk volt 18 ponttal, 6 lepattanóval és 5 assziszttal. A Debreceni KA is nagy csapást mért az Újpest-MT csapatára: 120−52-re nyertek a hazaiak. Hatalmas meccset játszott Pasaréten a Vasas Akadémia és a Szolnoki KA. A hazaiak tíz pontos előnyre tettek szert az első játékrészben (16−6), és ezt a különbséget a félidőig meg is tudták tartani. A harmadik felvonásban viszont sebességet váltottak a szolnokiak (8−22), megfordították a mérkőzés állását, sőt a záróetapban tovább növelték előnyüket, így 53−47-es győzelmet könyvelhettek el. Jó ütközet alakult ki a Zsíros Akadémia Kőbánya és a MAFC között is. A vendégek már az első negyedben négypontos előnyt szereztek (17−21), sőt a szünetig ezt megötszörözték  (34−55). Csakhogy a kőbányaiak nem adták fel a harcot: négy ponttal vitték a harmadik játékrészt, tizenhárommal pedig a negyedieket. De összességében még ez is kevés volt a fordításhoz (85−89). A Falco KC Szombathely otthonába érkeztek a Kiss Lenke Kosársuli kosarasai. A szoros nyitány után a szombathelyiek gyorsan elhúztak, s már az első negyedet 26-4-es vezetéssel zárták. A mérkőzés képe kősőbb sem változott, így a vasiak végül 90−40-re nyertek. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs és a Zalakerámia ZTE KK is összemérte tudását. Nem született meglepetés, a hazaiak 93−59-re múlták felül a zalaiakat. Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.