UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2019-12-02 13:21

Labdarúgás: Csoboth Kevin (19) először lépett pályára kezdőként a Benfica B-ben

A portugál Benfica 19 éves magyar támadója, Csoboth Kevin fontos mérföldkőhöz érkezett légióskarrierjét illetően, elvégre először nevezték a felnőtt másodosztályban szereplő B csapat kezdőjébe, s meghálálta edzője bizalmát, hiszen tizenegyest harcolt ki a lisszaboniaknak a Mafra elleni, 2–2-re végződött mérkőzésen.

Újabb nagy lépéssel került közelebb álmaihoz a Benficában légióskodó Csoboth Kevin. A 19 esztendős támadó még a szezon eleji remeklése – két góllal indított a portugálok U23-as csapatában – után nyilatkozta honlapunknak, hogy szigorúan lépésről lépésre halad, de reméli, még idén szerepet kaphat kezdőként a felnőttek között. Kívánsága teljesült, jóllehet, nem váratlanul azok után, hogy az U23-as csapatban pazarul játszott, és büntetőt harcolt ki a Newcastle ellen a Premier League International Cup-on.

Csoboth Kevin először kezdett a Benfica B-ben Forrás: NSO
Csoboth Kevin először kezdett a Benfica B-ben Forrás: NSO
Vasárnap a Mafra elleni, hazai bajnokin már a portugál másodosztályban szereplő Benfica B együttesében hasonló produkcióval állt elő. Ráadásul pályafutása során először kezdett tétmeccsen, felnőttek között. Korábban egy meccsen állt be csereként, az előző idényben 14 percet kapott a Varzim ellen. A Mafra elleni meccsen 1–0-s vendégvezetésnél a 46. percben a jobb oldalról indulva befelé cselezett, elvitte a labdát két védő mellett, de a második buktatta a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt Daniel váltotta gólra. A magyar utánpótlás-válogatott támadó csapata azonban végül 2–2-t játszott soros ellenfelével, s 14. helyen áll a Segunda Ligában. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.