UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2019-12-14 14:48

Jégkorong: az észteket is legyűrte válogatottunk a kijevi U20-as vb-n

Az utolsó harmadban döntötte csak el, de a második összecsapását is megnyerte a válogatott a kijevi divízió I/B csoportos hokivébén. Vas Márton együttese ezúttal az észteket győzte le 4–2-re, és készülhet a vasárnapi, lengyelek elleni kulcsmeccsre.

A házigazdák felett aratott kitűnő győzelem után a papíron talán leggyengébb rivális, az észt együttes várt a válogatottra a Kijevben zajló U20-as divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon.

Küzdelemes meccsen verte az észteket a juniorválogatott Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Küzdelemes meccsen verte az észteket a juniorválogatott Fotó: Szűcs Attila/MJSZ
Az áhított vezető találatra az első harmad hajrájáig kellett várni, akkor az amerikai Aberdeen Wingsben légióskodó Vértes Nátán villant Dézsi Bence és Horváth Milán átadását követően (1–0). A második etap elején kétszer is emberhátrányba kerültek a mieink, a másodikat már nem is sikerült kibekkelni, Lodeikin büntetett. Aztán hiába lett meg újra az egygólos előny a székesfehérvári hátvéd, Horváth Milán lövéséből, két perc múlva újra válaszoltak az észtek (2–2). Így mentek bele a csapatok az utolsó húsz percbe, amelyből Vas Márton legénysége jött ki győztesen. Keresztes Levente találata után már nem tudott egyenlíteni a balti gárda, sőt, öt perccel a vége előtt Keresztes el is döntötte a mérkőzést, és beállította a 4–2-es végeredményt. Így látta a történteket Vas Márton, az együttes szövetségi kapitánya: „Az első harmadban nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, de nem ütöttük be azokat, ami zavarta a fiúkat. Kizökkentünk a fókuszunkból, a második harmadban nagyon sok kiállításunk volt, és kicsit elkezdtünk egyénieskedni is. Törlesztettünk, visszaadtuk az ellenfélnek az előnyt, ahelyett, hogy okosan, a saját célunkért dolgoztunk volna. A hajrára rendeztük a sorokat, néha vissza kell terelni a srácokat a helyes útra. Lépésről lépésre dolgozunk, nem nézünk nagyon előre, holnap kemény mérkőzésünk vár ránk, arra készülünk.” A mieink harmadik gólját szerző Keresztes Levente a csapat harmadik harmadban mutatott lelki erejét emelte ki: „Nehéz mérkőzés volt, a második harmadban sok kiállítást csináltunk, emiatt kicsit fáradtabbak lettek azok a játékosok, akik hátrányban bent voltak. Kicsit felborult a rendszer, viszont a harmadik harmadban csapatként jöttünk ki, és sikerült az észtek fölé nőni. Az együttes erősségét jelzi, hogy 2-2 után is vissza tudtunk jönni, és mi tudtunk az észtek fölé kerekedni. A lengyel nagyon erős ellenfél, maximális figyelem kell ahhoz, hogy ellenük is három pontot szerezzünk.” A válogatott így két forduló után százszázalékos, és legközelebb vasárnap 15.30-kor a lengyelekkel találkozik.

U20-AS DIVÍZIÓ I/B JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, KIJEV Második forduló Magyarország–Észtország 4–2 (1–0, 1–2, 2–0) G: Keresztes 2, Vértes, Horváth M., ill. Lodeikin, Appelberg A szombati játéknap további mérkőzései: 15.30: Franciaország–Olaszország 19 óra: Ukrajna–Lengyelország A vb állása: 1. Magyarország 6 pont/2 mérkőzés, 2. 2. Lengyelország 3/1, 3. Franciaország 3/1, 4. Ukrajna 0/1, 5. Olaszország 0/1, 6. Észtország 0/2 A magyar válogatott programja: Magyarország–Ukrajna 5–1 December 15., vasárnap: Magyarország–Lengyelország, 15.30 December 17., kedd: Magyarország–Franciaország, 12 óra December 18., szerda: Magyarország-Olaszország, 15.30

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.