UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-01-02 13:58

Jégkorong: készen áll a füsseni világbajnokság rajtjára az U18-as leányválogatott

Pénteken a dánok elleni kezdi az U18-as leány hokiválogatott a németországi I/A csoportos vb-t, amelynek a végén akár az A csoportba, vagyis a világ legjobb nyolc csapata közé juthat. A rajt előtt a csapat egyik vezéregyéniségével, a felnőttválogatottban is szereplő Seregély Mírával beszélgettünk.

Kétezer-húsz első jelentős utánpótlás-eseményére készül az U18-as leány jégkorong-válogatott, amely péntektől a füsseni divízió I/A csoportos világbajnokságon szerepel. A tavaly ugyanezen a tornán bronzérmet nyert alakulatnak az idén nagy reményei lehetnek, a felkészülés kezdetekor a csapat vezetőedzője, Bedő Botond úgy nyilatkozott, szinte bármi előfordulhat, a feljutás is benne van a levegőben.

Seregély Míra tudja, hogy ő az egyik vezéregyéniség, aki biztos pontot adhat a többieknek Forrás: MJSZ
Seregély Míra tudja, hogy ő az egyik vezéregyéniség, aki biztos pontot adhat a többieknek Forrás: MJSZ
Egy nappal a németországi vb rajtja előtt pedig az együttes egyik vezéregyéniségével, Seregély Mírával beszélgettünk, aki – Tóth Zsófiához és Kreisz Emmához – hasonlóan a tagja volt az áprilisban A csoportba jutott felnőttválogatottnak is. A MAC Budapest 16 éves támadója szerint jó a hangulat a csapat környékén egy nappal a rajt előtt. „Azt érzem, hogy készen állunk, és tökéletesen fel fogunk készülni az első meccsre. Természetesen van egy kis izgatottság, feszültség, de ilyenkor ez a normális. Már elfoglaltuk az öltözőt, edzettünk a pályán, jók a körülmények, így nekünk tényleg csak a dánok elleni esti mérkőzésre kell figyelnünk.” Az egy évvel ezelőtti kiváló szereplés után természetesen idén is nagyot álmodtak a lányok. De hogy pontosan mekkorát, azt egyelőre megtartják maguknak. „A legfontosabb, hogy élvezzük a játékot és a torna minden percét. A tavalyi harmadik helyezés után természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni, jó lenne azt is felülmúlni, de ennél többet egyelőre nem mondanék. Felkészültünk, magunkra koncentrálunk, és meglátjuk, hogy az a végén mire lesz elég.”
A magyar válogatott szerda délután érkezett meg a vb helyszínére, Füssenbe Forrás: MJSZ
A magyar válogatott szerda délután érkezett meg a vb helyszínére, Füssenbe Forrás: MJSZ
A válogatott csatár érzi a felelősséget, tudja, hogy a felnőttek között szerzett rutinjával ő az egyik játékos, akinek az együttes élére kell állnia, és biztos pontot adnia a fiatalabb vagy rutintalanabb csapattagoknak. Az áprilisi „A csoportos” emlékek erőt adhatnak ehhez a feladathoz is. Seregély végül kitért az első akadályra, a dán válogatottra is, amely ellen nehéz, de végül győztes kimenetelű találkozóra számít. „Nem ők lesznek a legveszélyesebb ellenfeleink, de nagyon komolyan kell vennünk a találkozót, figyelnünk kell rájuk. Áprilisban, a felnőtt-világbajnokságon megmutatták, hogy ügyes játékosaik vannak, biztosan így lesz ez az U18-ban is. Fontos a jó kezdés, mert az első meccs az egész világbajnokságunkat meghatározhatja.”

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, FÜSSEN (NÉMETORSZÁG) A magyar válogatott programja: Január 3., péntek: Magyarország–Dánia, 20 óra Január 4., szombat: Magyarország–Franciaország, 16.30 Január 6., hétfő: Magyarország–Németország, 20 óra Január 7., kedd: Magyarország–Japán, 16.30 Január 9., csütörtök: Magyarország–Olaszország, 14.30 A magyar válogatott vb-kerete: Kapusok: Révész Zsuzsa (Debreceni HK), Szabó Fruzsina (MAC Budapest), Tóth Zsófia (KMH) Hátvédek: Faggyas Lilla (Győri ETO HC), Fecske Maja Ágnes (MAC Budapest), Gengeliczky Dorottya (Győri ETO HC), Kreisz Emma (MAC Budapest), Lázár Csenge (MAC Budapest), Márton Adél (UTE), Szamosfalvi Petra (KMH), Véghelyi Dóra (MAC Budapest) Csatárok: Horváth Imola (MAC Budapest), Ivády Nina (Óbuda HA), Józsa Orsolya (MAC Budapest), Losonci Zsófia (MAC Budapest), Metzler Regina (Vasas), Papacsek Réka (FTC), Pázmándi Zsófia (MAC Budapest), Seregély Míra (MAC Budapest), Strobl Lara Katalin (Vasas), Szelényi Nina (MAC Budapest)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.