UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági olimpia

2020-01-15 09:16

Ifjúsági téli olimpia: Hegedüs Levente aranyérmes a 3x3-as hokitornán

Arany- és bronzéremért harcolhatnak a magyar hokisok a 3x3-as torna utolsó napján, valamint újra jégre lép Schermann Regina és Bíró Hanna. Kövessék velünk a lausanne-i ifjúsági téli olimpia hetedik napjának történéseit!

Nem túl sűrű, de annál izgalmasabb szerda vár a fiatal sportolókra a svájci Lausanne-ban zajló ifjúsági téli olimpián. A 3x3-as jégkorongtornán már biztosan meglesznek a várva várt első magyar érmek a játékokon. Már csak a színűk kérdéses. Délután fél 2-től Hegedüs Levente a zöld, Márton Luca a fekete csapat tagjaként vesz részt az aranycsatában, azaz legjobb esetben akár két magyar első helyezés is születhet. És akkor még a bronzmeccsesekről nem is beszéltünk, Ivády Milán a barna, míg Metzler Regina a kék együttes tagjaként küzdhet meg a dobogó alsó fokáért. Rajtuk kívül az egyéni viadalok után immár vegyes csapatban bizonyíthat a műkorcsolyázó Schermann Regina és a gyorskorcsolyázó Bíró Hanna. Kövessék folyamatosan frissülő hírfolyamunkat!

Schermann Regina bronzérmet nyert vegyescsapatban Forrás: OIS
Schermann Regina bronzérmet nyert vegyescsapatban Forrás: OIS
17:39 Schermann Regina bronzérmes a műkorcsolyázók vegyescsapatversenyében A 15 éves műkorcsolyázó hatodik lett saját kategóriájában, azonban csapatban a Team Vision tagjaként – orosz, ukrán és kanadai társaival – a harmadik helyen végzett. 17:32 Hegedüs Levente: Álmodni sem mertem az aranyról A magyar csapat eddigi egyetlen aranyérmesével beszélgettünk néhány órával a 3x3-as hokitorna döntője után. A DVTK 16 éves kapusa elmesélte, ő miként élte meg a történelmi győzelmet. A cikk itt olvasható: https://www.utanpotlassport.hu/2020/01/15/ifjusagi-teli-olimpia-hegedus-levente-aranyermes-a-3x3-as-hokitornan/ 15:54 A műkorcsolyázó Schermann Regina hatodik lett saját számában a vegyescsapatok versenyében A 15 éves magyar sportoló 95.37 pontot kapott a produkciójára, így hatodik hellyel járult hozzá csapata összteljesítményéhez. A Schermannt is soraiban tudó Team Vision egy versenyszámmal a vége előtt nyolc együttes közül a hetedik helyen áll.
Hegedüs Levente (kapus) aranyérmet nyert a 3x3-as hokitornán Fotó: Szalmás Péter/MOB
Hegedüs Levente (kapus) aranyérmet nyert a 3x3-as hokitornán Fotó: Szalmás Péter/MOB
14:28 Hegedüs Levente aranyérmes a 3x3-as jégkorongtornán, Márton Luca második lett A magyar kapus a zöld csapat tagjaként nyert aranyérmet Lausanne-ban: a döntőben sima meccsen, 10–4-re verték a pirosakat. A lányok fináléjában Márton Lucáék (feketék) 6–1-re maradtak alul a sárgákkal szemben. 14:21 A gyorskorcsolyázó Bíró Hanna a hatodik lett a vegyecsapatok versenyében A 16 éves szegedi gyorskorcsolyázó a tizenötös csapat tagjaként – dél-koreai, kazah és orosz társával – a hatodik helyezést szerezte meg. A lausanne-i játékokon még a tömegrajtos versenyben lép jégre. 13:07 Két hokis bronz már megvan Metzler Regina a kék, Ivády Milán a barna csapattal nyerte meg a bronzmérkőzést 3x3-as jégkorongtornán. Ezzel azonban még nem ért véget show: fél 2-től Hegedüs Levente és Márton Luca döntőzik Lausanne-ban.

A MAGYAROK SZERDAI PROGRAMJA: MŰKORCSOLYA. 11.00: vegyes csapat (Schermann Regina) GYORSKORCSOLYA. 11.30: vegyes csapat (Bíró Hanna) 3x3-as JÉGKORONG. 12.00: fiú bronzmérkőzés (Ivády Milán, barna), leány bronzmérkőzés (Metzler Regina, kék) 3x3-as JÉGKORONG. 13.30: fiú döntő (Hegedüs Levente, zöld), leány döntő (Márton Luca, fekete)

A téli ifjúsági olimpia további hírei a LAUSANNE 2020 aloldalunkon.