UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2020-02-08 20:14

Karate: Jakubovics Dalma arany-, Dvorák Ádám bronzérmes a budapesti korosztályos Eb-n

„Elhittem, hogy képes vagyok nyerni” – lelkendezik a budapesti korosztályos karate Európa-bajnokság 48 kg-os juniormezőnyében aranyérmes Jakubovics Dalma, aki a döntőben parádés teljesítménnyel győzte le török ellenfelét. A nap másik hazai dobogósa +78 kg-ban Dvorák Ádám lett.

A Budapesten zajló kadét, junior és U21-es karate Európa-bajnokságon a nyitónapi két magyar érmet követően, szombaton újabb két magyar dobogóst ünnepeltek a BOK Sportcsarnokban. Jakubovics Dalma a junior lányok 48 kg-os súlycsoportjában négy győzelemmel – sorrendben szerb, ciprusi, görög és osztrák ellenfelet felülmúlva – jutott a döntőbe. A fináléban a török Hazel Balik várt rá, aki ellen a magyar fiatal fantasztikus teljesítménnyel 4–0-ra nyert.

Jakubovics Dalma junior Európa-bajnok lett Budapesten Fotó: Mura László
Jakubovics Dalma junior Európa-bajnok lett Budapesten Fotó: Mura László
"Nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy ilyen sok magyar kijött a versenyre, borzasztóan sokat jelentett a szurkolásuk. Úgy érzem, hogy a döntő volt a legmagabiztosabb győzelmem, addigra jól fel tudtam pörögni. Előtte nagyon izgultam, de amikor a tatamira léptem, próbáltam csak a meccsre koncentrálni. A győzelemnek a szurkolás mellett az volt még a kulcsa, hogy elhittem, hogy képes vagyok nyerni" – idézi az újdonsült Európa-bajnokot a szövetség honlapja. A junior fiúk +76 kg-os súlycsoportjában Dvorák Ádám walesi és albán kihívót győzött le, a nyolc között azonban kikapott egy román versenyzőtől. A vigaszágon aztán javítotthatott, és előbb jobbnak bizonyult cseh riválisánál, majd a harmadik helyért 1–0-ra győzött a francia Rabie Houllich ellen is, ezzel megszerezte a magyar válogatott harmadik bronzérmét az Eb-n. „Elmondhatatlanul boldog vagyok, hatalmas öröm ez a számomra. Ez a negyedik világversenyem, közte a harmadik Európa-bajnokságom, és az eddigi legjobb eredményem hetedik hely volt. Mindenképpen érmet szerettem volna, az volt a cél. Úgy voltam vele, hogy teljesen mindegy, milyen színű, de érem legyen. És sikerült is. Nagyon boldog vagyok. Teljesen más volt itt versenyezni, mint bárhol máshol. Annyira jó volt a hangulat és az, hogy ennyi ember szurkolt nekünk" - mondta Dvorák Ádám. Közel állt az éremhez csapat formagyakorlatban mindkét magyar együttes is. A Bán Dominik, Csicsay Gergely és Mérő Bálint összeállítású fiú csapat és a Kiss Zsófia, Kovács Dominika és Tóth Vanda alkotta lány hármas is eljutott a bronzmérkőzésig, ám végül mindkét együttes ötödik lett. A hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján az U21-esek küzdelmeit rendezik meg. További korosztályos hírek KARATÉBAN a sportági aloldalunkon.