UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2020-02-14 20:02

Vívás: öt junior-világkupaversenyen lesznek érdekeltek a magyarok a hétvégén

Kemény hétvége előtt áll a vívóutánpótlás. Jövő szombaton, azaz február 22-én, a kadétok versenyével kezdődik a horvátországi Porecban a korosztályos Európa-bajnokság, míg az idősebb korosztály, a junior 27-én rajtol. Így aztán ez utóbbiaknak a sűrű versenynaptárba még „belefér” egy világkupa-forduló.

A fiú junior kardválogatott, így Rabb Krisztián (balról) is a dourdani junior-világkupaversenyen bizonyít a hét végén
A fiú junior kardválogatott, így Rabb Krisztián (balról) is a dourdani junior-világkupaversenyen bizonyít a hét végén
Idehaza a válogatás már lezárult, az elnökség kijelölte a poreci korosztályos vívó Európa-bajnokságon résztvevő válogatottat, ám valamennyi fegyvernem legjobbjai útra kelnek, és pástra lépnek a hétvégén, a junior-világkupaversenyeken. Igaz, legtöbbük csak a vasárnapi csapatversenyen bizonyít − írja a hunfencing.hu. Ennek egyszerű az miértje: az Eb-n és a vb-n is a korosztályos csapat-világranglista alapján állítják fel a kieséses táblát, emiatt mindenki szeretne a lehető legkedvezőbb helyzetből indulni. A legfontosabb tehát a pontvadászat. A szúró fegyvernemekben egységesen csak csapatban indulnak a magyarok. A fiú párbajtőrözők Bázelben, a lányok Dijonban, a fiú tőrözők Sabadellben, a lányok Mödlingben lépnek pástra. A kardozók a kivételek; a hölgyek nem utaztak el Algériába, a srácok viszont a Párizs melletti Dourdanban egyéniben és csapatban is szerepelnek.

Itt követheti nyomon a junior-világkupaversenyek eredményeit Junior leány párbajtőr-világkupaverseny, Dijon (Franciaország) Junior fiú párbajtőr-világkupaverseny, Bázel (Svájc) Junior leány tőr-világkupaverseny, Mödling (Ausztria) Junior fiú tőr-világkupaverseny, Sabadell (Spanyolország) Junior fiú kard-világkupaverseny, Dourdan (Franciaország)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.