UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-02-24 10:28

Kézilabda: változások lesznek a balatonfüredi utánpótlásban, a korábbi szövetségi kapitány Imre Vilmos érkezik

Hat év után távozik Balatonfüredről Csoknyai István vezetőedző és a korosztályos csapatokkal dolgozó Kárpáti Krisztián. Az utánpótlásban a korábbi szövetségi kapitány, Imre Vilmos veszi át az irányítást – jelentette a klub honlapja.

A BKSE honlapjának vasárnap esti beszámolója emlékeztet, hogy Csoknyai hat idény után távozik a nyáron a kispadról, és négyszer kijuttatta a csapatot a nemzetközi kupaporondra, sőt kétszer sikerült az EHF-kupa csoportkörébe is kvalifikálták magukat.

A korábbi szövetségi kapitány Imre Vilmos a nyártól a balatonfüredi utánpótlásban vállal szerepet Forrás: duol.hu
A korábbi szövetségi kapitány Imre Vilmos a nyártól a balatonfüredi utánpótlásban vállal szerepet Forrás: duol.hu
György László éppen hat év után tér vissza egykori sikerei helyszínére, ő rakta le ugyanis a mai napig jól működő füredi utánpótlásképzés alapjait. Nevéhez olyan fiatalok pályára állítása fűződik, mint Bánhidi Bence, Hornyák Péter, Győri Mátyás vagy éppen Bóka Bendegúz. Olyan szakmai vezetőt kívántak a helyi kézilabda élére állítani, aki biztosíték lesz arra, hogy a fiatal tehetségek folyamatosan beépítésre kerülnek a felnőttek közé fogalmaz a klub honlapja. Szintén a Balatonfüred szakmai stábjának tagja lesz a korábbi női válogatott szövetségi kapitány, Imre Vilmos is. Az új vezetőedző, György László mögött szerepet kap a felnőtteknél folyó munkában, legfőbb feladatai viszont a füredi utánpótláshoz kötik majd. Részint a kiválasztáskor és az alapok lerakásakor, illetve a serdülők nevelésében is fontos feladatai lesznek, részint pedig ő tesz majd javaslatot, hogy a fiatalok mikor kerüljenek fel a felnőttekhez, és hogyan kapcsolódjanak be a munkájukba. A klubtól az idén nyáron távozik hat szezon sikeres munkája után – ifjúsági, serdülő- és diákolimpiai aranyak, bajnoki érmek, A hónap műhelye díj elnyerése – Kárpáti Krisztián is. Az ifjúsági fiúválogatott szövetségi edzőjeként is dolgozó szakember MOL-Pick Szeged bázisán kiépülő utánpótlás-akadémia igazgatója lesz. További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.