UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2020-03-02 10:31

Síugrás: a harmadik junior-világbajnokságára készül a 17 éves Molnár Flórián

A januári ifjúsági olimpiát követően újabb nagy eseményre készül Molnár Flórián. A 17 éves kőszegi síugró az oberwiesenthali junior-világbajnokságon szerepel, s bár a várakozások inkább óvatosak, bíznak benne, hogy Flórián ismét helyt áll a legjobb fiatal versenyzők között.

A tizenhét éves Molnár Flórián idei szezonját alapvetően két verseny köré építették fel: az elsődleges cél januári lausanne-i ifjúsági olimpián (YOG) való jó szereplés volt, amelyen  a Kőszegi SE síugrója a 19. helyet szerezte meg.

Molnár Flórián nagy ugrásra készül a junior vb-n  Forrás: Molnár Flórián/Facebook
Molnár Flórián nagy ugrásra készül a junior vb-n Forrás: Molnár Flórián/Facebook
Március első hetében pedig következik a junior-világbajnokság, amely több szempontból is nehezebb terep, mint az ifi olimpia. Az oberwiesenthali seregszemlén már nem 18, hanem 20 év a felső korhatár, továbbá a legjobb nemzetek négy ugróval is képviseltethetik magukat, Lausanne-ban ez a szám kettő volt. Molnár már kétszer szerepelt juniorvébén, 2018-ban, Kanderstegben a 49., míg tavaly Lahtiban az 55. helyen zárt. A németországi sánc nem lesz ismeretlen a magyar versenyző számára, hiszen a téli szezont éppen ott kezdte a FIS-kupa sorozatban. A fiúk egyéni versenye csütörtökön 18 órakor kezdődik. További korosztályos híreink SÍSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.