UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2020-03-03 19:23

Asztalitenisz: szerdán rajtol az U21-es Eb

Szerdán kezdődik a Varasdon az U21-es asztaliteniszezők Európa-bajnoksága, amely előtt a szövetség sportigazgatójával, Fazekas Péterrel beszélgettünk a magyarok esélyeiről is.

A két héttel ezelőtti, budapesti asztalitenisz World Tour verseny nyitónapján a húszéves Hartbrich Leonie közölte Bátorfi Zoltán szövetségi kapitánnyal, hogy lemondja a válogatottságot. Az U21-es európai ranglista hatodik helyezettje akkor úgy nyilatkozott honlapunknak, hogy ettől függetlenül szeretne indulni az e hét szerdán kezdődő, varasdi korosztályos Európa-bajnokságon:

Fehér Orsolya is részt vesz a varasdi U21-es Európa-bajnokságon Forrás: MOATSZ
Fehér Orsolya is részt vesz a varasdi U21-es Európa-bajnokságon Forrás: MOATSZ
„Egy éve az Eb-re készülök, megküzdöttem a kiemelésért. Ha csak ezt nézzük, akár azt mondhatjuk, hogy elhamarkodott volt a bejelentésem. A szakvezetőnek mindazonáltal jeleztem, hogy Horvátországban még szívesen képviselném az országot, de az ügyben a szövetség dönt” – mondta akkor. A szövetség döntött, Leonie nem vehet részt az erőpróbán: „A főtitkárral, Lajtai Kristóffal és a szövetségi kapitánnyal leültünk, átbeszéltük a helyzetet. Ha valaki lemondja a válogatottságot, onnantól kezdve válogatottként nem vehet részt világversenyen” – így a szövetség sportigazgatója, Fazekas Péter. Hartbrichnak nem, András Csabának és Fehér Orsolyának viszont szurkolhatunk a seregszemlén. „Csaba még csak tizenhét éves, így a mezőny egyik legfiatalabb játékosaként léphet asztalhoz. Leonie után Orsolya a legjobb ebben a korosztályban idehaza. A nők között valamelyest nagyobb az esélyünk a jó szereplésre: ha Orsolya a nyolcaddöntőig menetel, az remek, a negyeddöntő pedig már bravúros lenne” – mondja Fazekas. Hogyan kell kezelni az U21-es Európa-bajnokságot, mennyire erős viadalként tartják számon? „A serdülő és ifjúsági kontinensviadal élvez prioritást, mindazonáltal ez is fontos, elvégre Eb-ről van szó. Ha valaki itt jól szerepel, azt meg kell becsülni. Minden ország érdeke, hogy előkelő helyeket szerezzenek a sportolói, emiatt általában a korcsoport legjobbjai szoktak küzdeni a dobogós helyezésekért.”

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARASD A magyarok programja Szerda Női egyes (Fehér Orsolya) Férfi egyes (András Csaba) Vegyes páros: Fehér Orsolya és Pieraert Valentin (belga), valamint András Csaba és Tacjana Csakavaj (belorusz) Csütörtök Női egyes (Fehér Orsolya) − ha továbbjut Férfi egyes (András Csaba) − ha továbbjut Férfi páros: András Csaba és Meissner Cedric (német) Női páros: Fehér Orsolya és Marta Vukelic (horvát) Vegyes páros: Fehér Orsolya és Pieraert Valentin (belga), valamint András Csaba és Tacjana Csakavaj (belorusz) − ha továbbjut Péntek Női egyes (Fehér Orsolya) − ha továbbjut Férfi egyes (András Csaba) − ha továbbjut Férfi páros: András Csaba és Meissner Cedric (német) − ha továbbjut Női páros: Fehér Orsolya és Marta Vukelic (horvát) − ha továbbjut Vegyes páros: Fehér Orsolya és Pieraert Valentin (belga), valamint András Csaba és Tacjana Csakavaj (belorusz) − ha továbbjut Szombat Női egyes (Fehér Orsolya) − ha továbbjut Férfi egyes (András Csaba) − ha továbbjut Férfi páros: András Csaba és Meissner Cedric (német) − ha továbbjut Női páros: Fehér Orsolya és Marta Vukelic (horvát) − ha továbbjut Vegyes páros: Fehér Orsolya és Pieraert Valentin (belga), valamint András Csaba és Tacjana Csakavaj (belorusz) − ha továbbjut Vasárnap Női egyes (Fehér Orsolya) − ha továbbjut Férfi egyes (András Csaba) − ha továbbjut Férfi páros: András Csaba és Meissner Cedric (német) − ha továbbjut Női páros: Fehér Orsolya és Marta Vukelic (horvát) − ha továbbjut Vegyes páros: Fehér Orsolya és Pieraert Valentin (belga), valamint András Csaba és Tacjana Csakavaj (belorusz) − ha továbbjut

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.