UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-04-13 15:23

Jégkorong: vb-szereplés helyett „házi őrizetben” az U18-as válogatott

Éppen a napokban rendeznék az asiagói U18-as I/B csoportos jégkorong-világbajnokságot a magyar válogatott részvételével, ám a viadal helyett karanténban töltik az idejüket a játékosok.

Világszerte, különösen Olaszországban tombol a koronavírus-járvány, így nem lehetett kérdés, el kellett halasztani (április 12–18.) asiagói U18-as divízió I/B csoportos hokivébét, amelyen a – tavalyi székesfehérvári tornán bronzérmes – magyar válogatott is érdekelt lett volna. A bajnokságok félbeszakítása után azonban a jégkorongozók sem a pályán, hanem szigorúan otthon, egyéni edzésekkel töltik a napjaikat. Erről a csapat egyik vezéregyénisége, az Egyesült Államokban játszó Keresztes Levente nyilatkozott.

Éppen a napokban játszhatna az U18-as válogatott az asiagói vb-n Forrás: MJSZ
Éppen a napokban játszhatna az U18-as válogatott az asiagói vb-n Forrás: MJSZ
„Külön erőnléti edzővel dolgozom, hogy a lehető legjobb formában maradjak. Ha minden a normál kerékvágásban ment volna, éppen most zajlana az U18-as világbajnokság Asiagóban, ezzel szemben már vége a szezonnak. Úgy tekintek erre az időszakra, mint egy hosszabb alapozásra, remélem, nemsokára még erősebben térhetek vissza a jégre.” Az ifjúsági válogatott nem is futott rossz szezont, hiszen decemberben a szlovákok mögött a dánokat és a norvégokat megelőzve második lett a budapesti Négy Nemzet-tornán, majd szintén ezüstérmesként zárt az olaszokat és a franciákat megelőzve, miközben a házigazda szlovének győztek a bledi viadalon. Azaz a fiúk esélyesek voltak, hogy kövessék az U20-asok példáját is feljussanak a divízió I/A csoportba. A szövetségi edző, Svasznek Bence korábban így nyilatkozott az esélyekről. Az ukrán, az osztrák és a szlovén csapattal egy szinten vagyunk, ellenük a pillanatnyi forma dönthet, míg az olaszokat úgy érzem, hogy az utóbbi években megelőztük, a lengyelekről pedig keveset tudunk. Együttesünk célja, hogy minden párharcot, cserét és természetesen mérkőzést is megnyerjen. Így készülünk Asiagóra.” Az áprilisi, olaszországi vb elmaradt, új időpont pedig még nincs, ugyanakkor a szakvezető szavai alapján talán nem is jön rosszul a mieinknek a halasztás, hiszen a fiatal együttes az idővel csak rutinosabb lesz. „Hasonlóan a decemberi tornánkhoz, amelyen a legerősebb keretünkkel szerepeltünk, áprilisban is lehet körülbelül nyolc kétezer-hármas születésű játékos a keretben. Erre lehet azt mondani, hogy fiatal csapattal megyünk a világbajnokságra, de többek között emiatt is lehetünk erősebbek  majd jövőre.” További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.