UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2020-04-17 18:29

Kézilabda: Schatzl Natalie ott folytatná Dunaújvárosban, ahol Érden abbahagyta

„Nagyon nehéz döntés volt, mert egyáltalán nem szerettem volna elmenni Érdről. Úgy terveztem, hogy még évekig ezt a csapatot fogom erősíteni” – mondta Schatzl Natalie, miután távozott Érdről. A junior kézilabda-válogatott 20 éves balszélsője a szintén élvonalbeli Dunaújvárosban folytatja, jelenleg pedig felnőttválogatott testvérével Nadine-nal edz, és várja a járványidőszak végét.

Szerdán Szabó Edina vezetőedző nyilatkozata után arról lehetett olvasni, hogy szétszéled az érdi női kézilabdacsapat, csütörtökön pedig már több játékost bejelentett új klubja. Mások mellett a junior Európa-bajnok Schatzl Natalie-t is: mint már ismert, a 20 éves balszélső a félbeszakadt évadban nyolcadikként zárt Dunaújvárosi KKA együttesébe igazolt.

Schatzl Natalie boldog volt Érden, fájó szívvel távozott Forrás: Érd Handball
Schatzl Natalie boldog volt Érden, fájó szívvel távozott Forrás: Érd Handball
„Nehéz szezonunk volt, és nagyon sajnálom, hogy így ért véget. Úgy éreztem, hogy éppen már összeállt volna a csapat, és akkor jöttek a rossz hírek – mondta honlapunknak Schatzl, aki szerint bár a hatodik helynél előrébb szerettek volna végezni, és az EHF-kupában is egy hajszálra voltak a továbbjutástól, nem tartja annyira rossznak a mögöttük hagyott idényt. – Az idén több lehetőséget kaptam, mint korábban, azt gondolom, többnyire éltem vele, és tudtam segíteni a csapatnak.” Aztán viszont – Csőzik László polgármester februári nyilatkozata és a koronavírus-járvány okozta helyzet miatt – világossá vált, hogy Érden nem biztosított a játékosok jövője. Így a keretből három juniorkorú játékos kivételével mindenki új csapatot keresett. „Nagyon nehéz döntés volt, mert egyáltalán nem szerettem volna elmenni Érdről. Úgy terveztem, hogy még évekig ezt a csapatot fogom erősíteni. De közben a csapattársaimhoz hasonlóan én is azt éreztem, hogy a saját érdekeimet kell néznem, nem maradhatok bizonytalanságban. Viszont mindig szívesen fogok emlékezni erre a két évre, hiszen itt indult el az NB I-es karrierem.” Márciusban az utolsó pillanatban kellett tehát csapatot keresniük az érdi lányoknak, Schatzlnek két lehetősége volt, a Dunaújváros és a Kisvárda, végül az előbbit választotta. „Ott szeretném folytatni, ahol Érden abbahagytam. Ahogyan eddig is, a fiatal játékosok közé tartozom majd, de a célom ugyanaz, alapemberré válni, és minél jobban a lányok segítségére lenni. Pozitívan értékelem az első két NB I-es évemet, most ezt akarom továbbvinni.”
A balszélső szép sikereket ért el a korosztályos válogatottal, az U20-as vb-n még pályára lépne Forrás: MKSZ
A balszélső szép sikereket ért el a korosztályos válogatottal, az U20-as vb-n még pályára lépne Forrás: MKSZ
A koronavírus-járvány miatt kétségessé vált az U20-as válogatott utolsó korosztályos eseménye, a junior-világbajnokság, amit a csapat balszélsője is nagyon sajnálna, hogy ha nem rendeznének meg. „Sokkal nagyobb és fontosabb problémák vesznek most minket körül, de remélem, hogy sikerül megoldást találni, és valamikor megrendezik még ezt az eseményt. Szép búcsú lenne, ha Európa- és világbajnokként zárnánk ezt a már így is gyönyörű időszakot.” A 20 esztendős sportoló otthon, Mohácson tölti ezeket a heteket, azonban sokakkal ellentétben nem egyedül tréningezik, hiszen ott van mellette felnőttválogatott testvére, az FTC-t erősítő és 2019-ben az év játékosának megválasztott Nadine is. „Természetesen egyre nehezebben bírjuk a bezártságot, de most is nagyon nagy segítségei vagyunk egymásnak. Minden nap együtt edzünk, húzzuk egymást felfelé, így minden sokkal könnyebben megy.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.