UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2020-05-10 16:23

Röplabda: egyre csak erősödik Kaposváron a 16 éves Tóth Jázmin

A Kaposvár felnőtt női röplabdacsapatának 16 éves korosztályos válogatott játékosa, Tóth Jázmin úgy gondolja, hogy a fejlődése szempontjából kiemelkedő hónapokon van túl.

A koronavírus-járvány miatt a hazai szövetség április elején az U15-ös korosztálytól fölfelé lefújta a röplabdabajnokságokat, így a női Extraligában sem hirdettek győztest. Az aranyéremre jó eséllyel pályázott a tabellát négy pontos előnnyel vezető 1. MCM-Diamant Kaposvár csapata, melyben több fiatal is bemutatkozhatott az évad során. Közéjük tartozik a klub 16 éves saját nevelésű játékosa, Tóth Jázmin. A korosztályos válogatott ígéret 18 találkozón szerepelt a bajnokságban és 45 pont fűződik a nevéhez. Az egyesület honlapjának az elmúlt időszakot foglalta össze.

Tóth Jázmin (13) örül, hogy sokat tanulhat rutinos társaitól Forrás: 1mcmvolley.hu
Tóth Jázmin (13) örül, hogy sokat tanulhat rutinos társaitól Forrás: 1mcmvolley.hu
„Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Egy-két héttel a befejezés előtt, nem gondoltuk volna, hogy ez fog történni. Ameddig lehetett, készültünk a következő mérkőzésre. Ilyen mennyiségű energiával szerintem a végjátékban az első helyen is végezhettünk volna. Voltak az év folyamán hullámvölgyek, de mindig össze tudtuk szedni magunkat, és egyre jobb mérkőzéseket játszottunk. Remélem, hogy minél hamarabb újra bele tudunk kezdeni a munkába. Biztos vagyok benne, hogy a következő szezonban is képesek leszünk hozni ugyanezt a szintet.” A játékos a mögötte hagyott hónapokat „csodásnak” nevezte, és kifejezte örömét a felnőttcsapatba kerülésével kapcsolatban. Elmondta, számos élménnyel gazdagodott az élvonalban: legszívesebben a címvédő Vasas elleni bajnoki összecsapásra emlékszik vissza, amely során a pályán és a lelátón is fokozott volt a hangulat. „Én úgy érzem, hogy ebben az évben tudtam a legtöbbet fejlődni. Technikailag és mentálisan is erősödtem. Örülök, hogy egyre több lehetőséget kaptam megmutatni magam. A körülmények tökéletesek voltak, minden adva volt ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. A szurkolóknak is sokat köszönhetünk. Ha nem is jöttünk ki jól minden meccsből, ők akkor is ott voltak, és örültek nekünk.” Jázmin hozzátette, bízik abban, hogy a következő évadban már nem marad álom a bajnoki cím megszerzése Kaposváron. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.