UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-06-20 08:45

Vízilabda: Vigvári és Nyíri is hamar bizonyítana az FTC-ben

Az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapatának két legfiatalabb játékosát, a frissen szerződtetett Vigvári Vendelt és az utánpótlásból felkerült Nyíri Balázst kérdeztük a várakozásaikról.

A magyar első osztályú férfi vízilabda-bajnokságban (ob I) a nyár folyamán már több fiatal játékos is klubot váltott, az egyik kivételes fogás azonban minden bizonnyal az FTC-Telekomé.

Vigvári és Nyíri is hamar bizonyítana az FTC-ben Forrás: fradi.hu
Vigvári és Nyíri is hamar bizonyítana az FTC-ben Forrás: fradi.hu
Varga Zsolt irányította bajnoki és BL-címvédő gárda a Népligetbe csábította a sportág egyik legnagyobb hazai ígéretét, a 18 éves Vigvári Vendelt. A szakemberek szerint kivételes tehetséggel megáldott pólós húzóembere volt a kevesebb mint 20 év átlagéletkorú UVSE-nek, amely a csütörtök hajnalban hosszan tartó betegség után elhunyt legenda, Benedek Tibor kezei alatt bravúrosan harcolta ki a felsőházba jutást az ob I lefújását megelőzően. „Nagyon vonzó volt, hogy milyen játékosokkal tudok majd együtt edzeni” – mondja Vigvári a váltásról.
Vigvári az FTC-ben is a legjobbak közé tartozna Fotó: UVSE/Varga Jennifer
Vigvári az FTC-ben is a legjobbak közé tartozna Fotó: UVSE/Varga Jennifer
Van egy héten nyolc-tíz edzés, és nem mindegy, hogy azokon kit kell leúsznom, vagy kivel állok szemben egy blokkolós gyakorlatnál. Emellett az a program és elképzelés, amelyet felvázolt a klub velem kapcsolatban, teljes mértékben elnyerte a tetszésem. Feltehetően annyit nem fogok játszani, mint az UVSE-ben, és először nem a korábbi szerepkör jut nekem, de a kevés lehetőségtől nem félek, hiszen elég sok mérkőzése van a csapatnak. Úgy gondolom, mint ahogyan eddig is, az együttesben ezentúl is folyamatos lesz a rotáció. Varga Dénes szerencsétlen sérülése után pedig lehet, hogy egyből bizonyíthatok kapásoldalon, vagy akár rosszkézen. Nagyon élvezem az FTC légkörét. Amíg az UVSE-ben én voltam az egyik legjobb úszó, most eléggé fel kell kötnöm a gatyát, hogy elől ússzak. A célom persze az, hogy minél hamarabb én legyek a legjobb játékos. Természetes, hogy szeretnék mindent megnyerni a csapattal, de ezzel együtt az egyéni fejlődésem hasonlóan fontosnak tartom.” „Egyelőre egy klasszikus kapásoldali játékos, ettől függetlenül szeretném őt is fejleszteni minden úton-módon, hogy minél többoldalúan tudjon játszani. Alapvetően egy nagyon jó hozzáállású és nagyon jó képességű játékosról van szó” – vélekedett Varga Zsolt a bejelentést követően. A Ferencvárossal kapcsolatban meg kell említenünk, hogy a másik nagy jövő előtt álló szerzeménye sem öreg még. A szintén fényes korosztályos karriert befutott, ám idén már nem utánpótláskorúnak (2001-es vagy későbbi születésű) számító, a 20. szülinapját a napokban ünneplő Fekete Gergő Debrecenből érkezett az egyesülethez. De ami még utánpótlás: a zöld-fehérek azt is bejelentették, hogy a felnőttkerethez csatlakozik Nyíri Balázs. A 17 éves balkezes pólós a nagy csapat legtöbbet szerepeltetett ifistája volt az előző idényben: 10 meccsen 9 gólig jutott az ob I-ben. Nyíri tavaly év végén úgy nyilatkozott honlapunknak a világ legjobbjait felvonultató együttesbe kerülésének esélyeiről:
Nyíri alaposan megdolgozott a tagságért Forrás: fradi.hu
Nyíri alaposan megdolgozott a tagságért Forrás: fradi.hu
„Nagyon nehéz dolognak tűnik. Az sem titok, hogy kevés embernek sikerült. A tehetség nagyjából harminc százalék, a többi munka. Én csak azt látom, hogy aki melózik, és elhivatottan csinálja a dolgát, azt észreveszik.”  Nyírit azzal az észrevétellel kerestük meg a szerződése után: úgy látszik, elég sokat melózott az elmúlt hónapokban. „Igen. Szerencsére mindig is nagyon ambiciózus voltam. Az edzőimnek is köszönhetően pontosan tudtam, mi az, amire szükség van, hogy bekerüljek és meg is ragadjak. Ettől függetlenül egyelőre arra számítottam, hogy edzésekre csatlakozhatok a kerethez, nem arra, hogy hivatalossá is tesszük a státuszt. Először picit ledöbbentett hír, aztán némi büszkeség is eltöltött, hiszen újabb olyan lépcsőfokot léptem, amely minden játékos pályafutásában mérföldkő. A célom az, hogy ezeket az alapokat, amelyek idáig segítettek, tovább fejlesszem és megfeleljek az emelkedő elvárásoknak. Idén már a felnőttbajnokságban is olyan lazán és könnyedén szeretnék játszani, mint a saját korosztályomban. A felnőttek közössége nagyon befogadó. Talán így, hogy ezentúl rendszerint velük edzem, ennél is jobb viszony alakul ki a társakkal. A következő nagy feladatom az lesz, hogy mint csapattag, és mint játékelem is beépüljek a felnőttegyüttesbe. Erre törekszem.”  További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon