UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-06-26 14:36

Labdarúgás: olasz topcsapatok után a francia gigaklub is bejelentkezett Szoboszlaiért

Francia sajtóhírek szerint az évek óta a Bajnokok Ligája-trófeára vadászó Paris Saint-Germain is érdeklődik a Red Bull Salzburg 19 esztendős magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik iránt.

Azok után, hogy az elmúlt hetekben számos olasz topcsapattal összeboronálták, immár egy igazi gigaklub, a francia Paris Saint-Germain is igényt tartana a Red Bull Salzburg 19 éves, magyar válogatott középpályására, Szoboszlai Dominikra. Manu Lonjon francia újságíró a Twitter-csatornáján arról írt, a klub első számú kiszemeltje a posztra a laziós Szergej Milinkovics-Szavics, ám 25-30 millió eurós alternatívaként Szoboszlai is felkeltette a párizsiak figyelmét. A poszt szerint a PSG már fel is vette a kapcsolatot a Salzburg és a játékos képviselőivel, akik nem zárkóztak el a további egyeztetésektől – írja az nso.hu.

Szoboszlai Dominik (19) kérői egyre csak gyarapodnak... Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Szoboszlai Dominik (19) kérői egyre csak gyarapodnak... Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
A francia klub másodedzője az a Lőw Zsolt, aki korábban szintén a Red Bull-csoport egyik csapatától, az RB Leipzigtől érkezett Párizsba (azt megelőzően pedig a Salzburgnál is másodedző volt). Az ő, illetve a vezetőedző, a német Thomas Tuchel személye szintén könnyíthetné Szoboszlai számára a beilleszkedést. A magyar futball jelenleg legfelkapottabb játékosa a sajtóhírek szerint „dögivel" válogathat a kérők közül: korábban Angliából az Arsenallal és a Newcastle Uniteddel, Olaszországban pedig a Milan, Lazio, Napoli hármassal hozták kapcsolatba. Az érdeklődők száma azért is növekedhet, mert a Salzburg légiósa folyamatosan csúcsformában futballozik. Legutóbb, a hétközi fordulóban például egy góllal és három gólpasszal járult hozzá a bajnoki rivális Rapid Wien 7–2-es kiütéséhez.   További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.