UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2020-07-04 12:31

Jégkorong: végleges az utánpótlás-világbajnokságok programja

A junior fiúk Dániában, az ifjúságiak Olaszországban, az U18-as lányok pedig Győrben léphetnek jégre a 2021-es korosztályos jégkorong-világbajnokságokon. Íme, a pontos időpontok!

A koronavírus-járvány miatt valamennyi sportág korosztályos versenynaptára a feje tetejére, az események zömét törölték vagy elhalasztották. A jégkorongozók tornáival a napokban válaszolták meg a még nyitott kérdéseket.

Az U18-as fiúk Asiagóba utazhatnak Forrás: MJSZ
Az U18-as fiúk Asiagóba utazhatnak Forrás: MJSZ
A nemzetközi szövetség közleménye alapján még az idén decemberben rendezik meg az U20-as divízió I/A csoportos világbajnokságát. A vb-t az első tervek alapján február közepén rendezték volna, de a résztvevő országoknak, többek között a magyarnak sem volt megfelelő, ezért találtak végül új időpontot a tornának. Mint emlékezetes, tavaly év végén Kijevben az I/B-s tornáról százszázalékos mérleggel jutottak fel a legjobb tizenhat közé a mieink. Az I/A-s vb-t a dániai Horsholmban rendezik, az immár Horváth András vezette feljutó magyar csapatra a házigazda mellett a kazah, a fehérorosz, a lett és a norvég együttes vár. A többi magyar érdekeltségű utánpótlás-vb időpontja már korábban biztossá vált. Az ifjúsági korú divízió I/B-világbajnokságát olaszországi Asiagóba tartják, április 18-án kezdődik, és egy hétig tart. A korosztály idei tornáját az idén elsöpörte a koronavírus-járvány, egy évvel korábban, Székesfehérváron bronzérmet nyert Svasznek Bence együttese. Mint azt már korábban megírtuk, a tavaly Németországban harmadik helyezett U18-as lányok jövő év elején, januárban hazai környezetben léphetnek jégre. Január 10. és 16. között a győri csarnokban küzdhet Bedő Botond együttese a feljutásért, illetve a dobogós helyekért. További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.