UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2020-07-04 14:28

Labdarúgás: a Ferencváros megtartaná a legjobb fiataljait

A következő idényben a labdarúgó harmadosztályban induló Ferencváros tartalékcsapatának vezetőedzője, Máté Csaba nyilatkozott a fiatalok lehetőségeiről.

A Ferencváros hét elején honlapján jelentette be, hogy tartalékcsapatot indít a harmadosztály 2020/2021-es idényében, miután a hazai szövetség engedélyezte azt az élvonalbeli egyesületeknek. Ez remek lehetőséget teremt a fiatalok számára, hiszen a szövetség szabályai szerint a fiókgárdák esetében a sportszervezetek maximum négy 1999. december 31-nél korábban született labdarúgót szerepeltethetnek. Az FTC alakuló együttesének vezetőedzője Máté Csaba lesz, Leandro játékos-edzőként csatlakozik a csapathoz.

Máté Csaba irányítja majd a tartalékcsapatot  Forrás: fradi.hu
Máté Csaba irányítja majd a tartalékcsapatot Forrás: fradi.hu
„Alighogy véget ért az idény, a fiatalokkal máris elkezdtük az edzéseket – nyilatkozta Máté Csaba az NSO-nak. – Augusztus másodikán már bajnoki mérkőzés vár ránk, muszáj minél hamarabb összerakni a csapatot. Egyértelmű célunk, hogy a legjobb fiataljaink ne menjenek másik klubba csak azért, hogy ott lehetőséget kapjanak.” A szakember segítőjével, Leandróval kapcsolatban úgy fogalmazott: „Kitől tanuljanak a srácok, ha nem tőle?! Olyan személyiség, akitől fiataljaink már akkor is sokat elleshetnek, ha csak az öltözőben sétálgat. Korábban is mondtam, tehetségeink számára ajándék, hogy testközelből tanulhatnak Leandrótól. Év közben aztán bizonyára az is többször előfordul, hogy néhány idősebb játékos az első keretből a fiatalokból álló második csapathoz csatlakozik.” Máté Csaba szerint az első számú, bajnokcsapat vezetőedzője, Szerhij Rebrov is örült a lehetőségnek: „Így még nagyobb figyelemmel követheti a fiatalok fejlődését. Fontosnak tartotta, hogy szoros együttműködés legyen a két csapat között. Ilyen szempontból rugalmas, biztos vagyok benne, lesz átjárás a két együttes között. Hogy mennyire hasonló lesz a követelmény és a körülmények, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az NB III-as keret is ugyanabba az osztrák edzőtáborba megy, ahová a július második felében a felnőttek. További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.