UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2020-07-12 17:45

Vízilabda: a KSI fiataljai az ob I-ben is megmutatnák, hogy mit tudnak

A KSI férfi vízilabdacsapatának három tinédzsere, Dubinák Szabolcs, Gábor Lőrinc és Szalai Márk Gábor ejtett szót az ob I-be jutást követő várakozásokról.

Az ob I-be feljutott KSI férfi vízilabdacsapatát – utánpótlás-nevelő klub révén – főként korosztályos játékosok alkotják.  Tulajdonképpen a rutinos, sokat megélt Dávid Zoltán és Tóth Bence mellett az előző idényben kizárólag 2000 után született pólósok szálltak vízbe.

A KSI játékosai szerint a remek csapategység is kellett feljutáshoz Fotó: Stuber Sándor/vlv.hu
A KSI játékosai szerint a remek csapategység is kellett feljutáshoz Fotó: Stuber Sándor/vlv.hu
Ha rajtuk kívül mindenkit beleszámolunk, aki egyszer is keretbe került, akkor huszonöt játékosról van szó. A feljutásért nemrégiben a Kanizsai VSE-t győzték le a suhancok kétmeccses párharcban, összesítésben 20–19-re. Az együttes vezetőedzője, Horváth János a siker után beszámolt honlapunknak arról, hogy milyen lehetőség előtt állnak tanítványai, ezúttal a fiatalokat kérdeztük a reményekről. Nem mondjuk, hogy a KSI három meghatározó vízilabdázóját szólítottuk meg, mert a tréner úgy véli: „nálunk mindenki meghatározó”. „A hosszú kihagyás után elég nehéz volt az újrakezdés , de úgy gondolom, jól ment – mondja a 17 éves Dubinák Szabolcs, aki húsz gólt szerzett az ob I/B-ben, egyszer a Kanizsa elleni odavágón is betalált. – Sikeresen visszalendültünk a vírus előtti formánkba. Nehéz győzelem volt, de az első meccsen megszerzett kétgólos előny minket juttatott fel. Nagy részben ez a csapategység sikere. Leginkább az edzői összetartásnak és a csapaton belüli összhangnak köszönhető. Nagyon akartuk a győzelmet, hiszen tudtuk, hogy hatalmas fejlődési lehetőség nyílik meg számunkra. Rengeteget tanulhatunk az élvonalban, láthatjuk, hogy hova lehet és hova kell eljutni. Hatalmas dolog és megtiszteltetés, hogy a példaképeinkkel játszhatunk együtt. Az összes meccs rendkívül nehéz lesz. Tudjuk, hol a helyünk, de mindent megteszünk, hogy jól szerepeljünk. Ha sikerül bennmaradnunk, elégedett leszek.” Gábor Lőrinc is hússzor volt eredményes az előző idény során, ő az osztályozó első felvonásán duplázott. A 18 éves pólós arról ejtett szót, hogy egyszer sem fordult meg a fejében, ne jönne össze a KSI-nek a feljutás. Már a kényszerszünetet követő öthetes felkészülést is abban a tudatban kezdte meg, nemsokára az ob I-ben fog szerepelni.
A KSI-ben a fejlődés a legfontosabb Fotó: Stuber Sándor/vlv.hu
A KSI-ben a fejlődés a legfontosabb Fotó: Stuber Sándor/vlv.hu
„Szerencsére így is lett. A feljutás elsősorban az egész éves munka megfelelő komolysággal végzésének köszönhető. Olyan, hogy két hónapig ne lássunk vizet még egyikőnk karrierjében sem fordult elő, és hogy egy ilyen szintű kihagyás után így vissza tudtunk állni, az mindenképpen dicséretes. Az ob I sokkal másabb lesz, mint a másodosztály vagy az ifibajnokság. Megtiszteltetés, hogy játszhatunk a világ legerősebb bajnokságában a legjobb csapatok ellen. Mindig a következő meccsre igyekszünk koncentrálni, sosem az egész szezonra. Egy-egy apróságnak, például jó lövésnek vagy gólnak is tudunk örülni, és ebből építkezhetünk tovább. Ha bent tudnánk maradni, az óriási előrelépés lenne, hiszen ez mutatná, mindent megvalósíthatunk, amit kérnek tőlünk. Magamat tekintve úgy gondolom, ha végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtok, akkor felhívhatom a figyelmét más ob I-es csapatoknak is. A 19 éves kapus, Szalai Márk Gábor kilenc meccsen játszott a második vonalban, és 58%-os védési hatékonysággal járult hozzá a feljebb lépéshez. Társaihoz hasonlóan ő is bízik benne, képes lesz kihozni magából a legtöbbet. „Véleményem szerint meghatározó szezon előtt állhatok. Abban reménykedem, meg tudom mutatni az ob I-ben, hogy mit tudok, és ezt mások is észreveszik. Nyilván mi egy kis csapat leszünk, ezért az ob I rutinos, nagy játékerőt képviselő együttesei folyamatosan tüzelni fognak. Arra készülök, hogy mindenhonnan lövés jöhet. Magamon és a többieken is úgy érzem, hogy az első osztályra készülve többet dolgozunk, keményebben beleállunk a munkába. Miután az ob I sokkal jobb erőnléti állapotot igényel, a kondiedzésünk is több egy félórával. Szerintem a legnagyobb erényünk a motiváltságunk lehet a bajnokságban. Mi akarunk majd mindig jobban győzni, hiszen az a pár pont, amelyet össze tudunk szedni, számunkra nagyon fontos lesz.” További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.